Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

AK Parti'de gözler ilçelerde

AK Parti'de gözler ilçelerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sadece Büyükşehir Belediye Başkanının açıklandığı Konya’da ilçe belediye başkan adayların kim olacağı henüz netlik kazanmadı. Büyük bir sessizliğin hakim olduğu AK Parti’de  bu hafta sonuna kadar ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış ve Şeb-i Arus törenleri için geldiği Konya’da ilçe belediye başkanlarını da açıklaması bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı gerek açılış töreninde ve gerekse onuruna verilen yemekte ilçe belediye başkan adaylarını açıklamadı.

Mevcut belediye başkanlarının ve belediye başkan adaylarının yoğun olarak katıldığı Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki yemekte, belediye başkanları ve adayları büyük heyecan içerisindeydi. Kendisini Cumhurbaşkanına göstermek isteyenler ortalıkta dolandılar.

O akşam yemeğinin konuşulan en önemli konusu da, ilçelerde belediye başkan adaylarının kimler olacağıydı. Siyasi kulislerin hız kazandığı gecede herkes kendi adayının ismini ortaya atarak kamuoyu oluşturmaya çalıştı. Ancak son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceği de kesindi.

Yine siyasi kulislerde konuşulan dedikodulara göre, başarılı çalışmaları ile herkesin gönlünü kazanan  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin üç dönem kuralına takıldığı ve yerine Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden istifa ederek aday adayı olan Hasan Kılca’nın getirileceği konuşuldu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun 31 Mart’ta yapılacak olan  yerel seçimlerde aday gösterilmeyeceği ve yerine Meram Belediye Meclis Üyesi Mustafa Asım  Güney’in Meram’a belediye başkan adayı olarak getirileceği de sıkca söz edildi.

Uğur İbrahim Altay’ın Tahir Akyürek’ten boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilmesinden sonra Selçuklu Belediye Başkanlığına getirilen Ahmet Pekyatırmacı’nın yeni dönemde de Selçuklu Belediye Başkanlığına aday gösterileceği fısıldanıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR