Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumhurbaşkanı müjdelerle geldi

Cumhurbaşkanı müjdelerle geldi

2018 yılı içerisinde ikinci kere Konya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana Meydanı’nda büyük bir kalabalığa hitap etti. Saatler öncesinde Mevlana Meydanı’na çıkan bütün yolları kapatan Konya Emniyetinin, büyük tedbir alması da dikkatlerden kaçmadı.

1 Milyar 464 milyon lira proje bedelli 99 kalem projenin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a da oy istedi. Altay’ı Konya’ya emanet ederken Konya’yı da Uğur’a emanet ettiğini söyledi.

Açılışı yapılan toplu eserler arasında il genelinde 36 eğitim kurumu, Numune Hastanesinin artırılan yatak kapasitesi, il genelindeki TOKİ evlerinin hizmete başlaması, Beyşehir Konya yolu ve Karapınar şehir geçişi  ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığının aldığı 180 aracında hizmete girmesi bulunmaktadır.

Mevlana Meydanı’nda coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya ile ilgili müjdeler de verdi. Yapımı devam eden YHT Garı’nın en kısa zamanda açılacağının, Meram Belediye Başkanlığı  ile NEÜ arasında hafif raylı sistem ulaşımının ve Selçuk Üniversitesi ile Meram Belediye Başkanlığı arasında da hafif raylı sistemin yapılacağı müjdesini verdi.

Konya şehir içi ulaşımını rahatlatacak olan çevre yolu çalışmalarının da aşama aşama sona ereceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’ya iktidarda oldukları 16 yıldan bu yana 48 milyar 500 milyon liralık yatırım yaptıklarını da söyledi.

Konya Belediyeciliğinin diğer bütün belediyelere örnek olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde de Konya’dan rekor beklediğini söylediği açılış töreninde daha sonra Bakanlar, Konya Milletvekilleri ve Konya protokolü ile birlikte 99 tesisin resmi açılışını yaptı.

Mevlana Alanını dolduran coşkulu kalabalık toplu açılış töreninin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Rabia  işareti yaparak “Beraber yürüdük biz bu yolda”  şarkısını söyledi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR