Levent Akdağ

Levent Akdağ

Freni patlamış kamyon misali!!!

Freni patlamış kamyon misali!!!

Süper Lig'in 22. haftasında Konyaspor, kendi sahasında 15 puan ile 18.sırada yer alan İstanbulspor ile karşılaştı. Maçın hafta içi ve saat 17:00'de olması sebebiyle tribünler adeta boş gibiydi. Tabii ki soğuk havanın da etkisi olduğunu söylemeliyim.

Maça eldeki mevcut yetersiz kadroda olabilecek en ideal kadrosuyla başlayan Konyaspor oyuna yine tutuk başladı. Konuk takım ligde kalma mücadelesi veren kadrosu bütçesi kısıtlı olmasına rağmen Konyaspor oyunda üstünlüğü maç boyunca sadece 20-30 dakika alabildi. Durum o kadar vahim ki şimdi soru şu bu rakibi bile yenemeyen Konyaspor, acaba ligde kimi yenecek? Ve bu kötü gidişata ne zaman son verecek.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi orta sahadaki büyük sorun artarak devam ediyor Konyaspor’da. Transferin bitmesine sadece 5 gün var ve camiada gergin bekleyiş devam ediyor. Sanki dünya kupası arasına kadar olan takım gitti başka bir takım geldi, takımdan ayrılanlar bir yana mevcut futbolcular da inanılmaz bir mental düşüş yaşanıyor.

Kan değişikliği, giden futbolcular ve çok acil olduğu halde gelmeyen transferler deyim yerindeyse takımın kimyasını bozdu. Maçı izleyen taraftarlar eskiden olsa gol bile yense kazanacağımızı, oyunu çevireceğimizi düşünürdü. Oysa dün tam aksi oldu maçın büyük bir kısmında kazanırız hissiyatı oluşmadı taraftarda. Nitekim hal böyle iken ilk yarı başladığı gibi 0-0 bitti.

İkinci yarıya Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic, Muric’i çıkarıp yerine Pavicic’i aldı. Orta sahadaki zafiyeti azaltmak adına lakin ilerleyen dakikalarda bunun da faydası olmadığı görüldü. Hele 60. dakikadaki Ahmet Oğuz-Cebrail değişikliğini anlamak mümkün değil, sakatlığı yokken oldu ise bu değişiklik diyecek kelime kalmıyor.

İkinci yarıda Konyaspor saman alevi gibi ataklar geliştirse de sonuç alamadı ve Cebrail’in 67.dakikada kendi kalesine attığı golle skor olarak da geriye düştü 0-1. Yenilen golden sonra oyundan iyice düşen ev sahibi kontrolü kaybetti ve doldur boşalt yaparak gol aramaya başladı. Konuk İstanbulspor ise kendi sahasına otobüsü çekip ani kontra ataklar ile pozisyonlar buldu.

Kalan dakikalarda gol ya da goller bulup maçı kazanamayan Konyaspor galibiyet hasretini 7 maça çıkardı ve oynadığı son 4 maçı da yenilgi ile kapatmış oldu. Öyle kötü bir seriye imza attı ki Konyaspor ligde oynadığı son 14 maçta 2 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 yenilgi alarak üst taraf ile olan bağı kopardı ve tüm camia ligde kalalım yeter demeye başladı. Şimdi asıl önemli olan neler yapılacağı ve takımın düştüğü yerden nasıl ayağa kalkacağıdır.

Öncelikle transferin bitmesine 5 gün varken acil ihtiyaç bölgeleri olan 8 ve 10 numara, sol ve sağ kanat forvet ve sağ stoper transferleri bitirilip korkulu rüya görmeden ligin geri kalanı tamamlanmalıdır. Bu kadar kısa sürede takviyeler nasıl yapılır bilemiyorum ama yapılmaz ise, hesap makineleri alınıp Konyaspor ligde nasıl kalır hesabı içinde olunacaktır. Bekleyip görelim umalım ki gerekenler acilen yapılsın haftaya görüşmek üzere hoşça kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Levent Akdağ Arşivi
SON YAZILAR