Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Uyanalım artık

Uyanalım artık

Özellikle son aylarda çeşitli bahaneler göstererek manav ve marketlerdeki yüksek fiyat artışları artık vatandaşları bezdirdi. İnsan ister istemez soruyor, piyasaları dolar mı vurdu, yoksa vurguncular mı?

Yağmur yağdığı zaman, rüzgar sert estiği zaman veya hortum çıktığı zaman seraların zarar gördüğü mazeret gösterilerek sebze ve meyvelere yapılan aşırı fiyat artışları, vatandaşında alım gücünü en aza indirdi.

Belli bir yöreyi vuran doğal afetler bahane gösterilerek sebze ve meyvelere yapılan zamlar, ister istemez vurguncuları ve fırsatçıları akla getiriyor.  Marketlerden sonra şimdi de manavlarda, semt pazarlarında piyasalar uçmaya başladı. Fiyatların arkasından yetişmenin imkanı yok.

Vatandaş olarak  bir çok sebze ve meyveye boykot etmeye başladık. İnsanlarımız tepkilerini yüksek sesle dile getiriyor. Fiyatlar çoğu üründe yüzde yüz, yüzde iki yüz hatta yüzde üç yüz artmış durumda. Bu kimden nereden nasıl kaynaklandı akıl sır erdiremiyoruz. Bir vurgun var ama bu vurgunu kimler devam ettiriyor çözebilmiş değiliz.

Vatandaş olarak sebze ve meyveleri boykot ederek vurguncuların ve fırsatçıların hakkından gelemeyiz.  Almıyoruz, yemiyoruz demekle pahalılığı önlemek mümkün değildir. Devlet yetkili kurumlarınca yeterince denetleme yapabilir.

Zaman geçmeden ve geciktirilmeden fiyat artışlarını denetleyecek  tedbirler uygulamaya konulmalıdır. Bu vurguncu  zamcıların bir kaç amacı olmalı: Seçimleri etkilemek, ülkeyi bir yerlere peşkeş çekmek, Başkanlık sistemini sekteye uğratmak, Cumhur İttifakının dağılmasını sağlamak gibi.

Ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesini durdurmak isteyenlerin ortaya koyduğu bu tuzak bir an önce bozulmalıdır. Ülkede yokluk, sıkıntı, pahalılık çıkarılıp fitne fesat ağlarını örmeye çalışmak isteyenlere fırsat verilmemelidir. Millet olarakta bizde uyanık olmalıyız.

Cebimizdeki paraya, soframızdaki yemeğe ve ülkemizin huzuruna göz diken bu vurguncu ve fırsatçılara karşı daha temkinli ve dikkatli olmalıyız. Bu pahalılık oyunu mutlaka durdurulmalı. Faizcilerin, karaborsacıların, vurguncuların önüne geçip onları durdurmazsanız onlar bizi  durduracak.Bu nedenle vurguncular mutlaka denetlenmeli ve onlara fırsat verilmemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR