Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

MHP, Cumhur İttifakı’na bağlı

MHP, Cumhur İttifakı’na bağlı

Bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayacak olan Milliyetçi Hareket Partisi, kurulduğu ilk günden beri devletin ve milletin birliği, bölünmez bütünlüğü ve bekası için elinden gelen her şeyi yapmaktadır.

Ülkemizin bir çok sıkıntılı günlerinde aldığı olumlu kararlar ile bu sıkıntıları en az şekilde atlattığımız dönemler hepimizin hala aklındadır. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiği günden itibaren de MHP, hep kilit görevleri yerine getirmektedir.

24 Haziran’da ülkenin geleceği için Ak Parti ile yapılan Cumhur İttifakı, 31 Mart yerel seçimlerde de devam edecektir. Günümüzde partiler oy aldıkları tabanlara göre ittifaklar yaparak seçimlere girmeye başlamışlardır. Bu bağlamda MHP-Ak Parti  ile Cumhur İttifakı birlikteliği çerçevesinde seçimlere girmişlerdir ve gireceklerdir.

Bazı kesimler MHP’nin geçmişte AK Parti’ye yaptığı muhalefeti hatırlatmak maksadıyla bu yapılan ittifak aleyhinde olumsuz görüşler belirtmektedirler. MHP bu yapılan ittifakın başlangıcında gerekçelerini açıklayarak geçmişteki eleştirilerinden vazgeçmediğini muhalefet olarak eleştirdiği bütün konuların haklılığını savunmuştur.

MHP geçmişte en ağır şekilde Ak Parti’yi eleştirmişti. MHP “Önce Ülkem ve Milletim sonra Partim ve ben” anlayışı ile yıllardır parti menfaatlerini geride bırakarak ülkemiz ve milletimiz için siyaset üretmiştir. MHP Türk Milleti’nin refahı İslam Coğrafyasının rahat etmesi üzerine siyasi mücadele vermektedir.

Bu doğrultuda MHP açılım sürecindeki Ak Parti’ye,  FETÖcülerin devlet kademelerine yerleştirildiği bir Ak Parti’ye destek vermemiş en ağır eleştirileri o dönemde sarf etmiştir. Kısacası MHP terör ile mücadele eden, Türk Milleti’nin menfaati için uğraşan, halkımız tarafından yönetme yetkisi verilen şimdiki yönetime destek vermektedir.

31 Mart yerel seçimlerinde de devam edecek olan Cumhur İttifakı’na bağlılığını her fırsatta dile getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’lilerinde bu ittifakı desteklemesi gerektiğini her fırsatta dile getirmektedir.

Bazı kişilerin siyasi gelecek kaygısı içerisinde Devlet Bahçeli’nin talimatlarının aksine davranışlarda bulunsa da MHP tabanı Cumhur İttifakı’na sıkı sıkıya bağlıdır. Ülkemizin geleceği ve devletimizin bekası için bu doğru bir tercihtir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR