Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İyi Parti’ye yakışmıyor

İyi Parti’ye yakışmıyor

31 Mart yerel seçimler için yaklaşık 51 gün kaldı. Her anlamda ilklere imza atacak olan 31 Mart yerel seçimler öncesinde siyasi kulislerde hareketli günler yaşamaktadır. Siyasi partiler yapılacak yerel seçimlere adeta genel seçimlere hazırlanır gibi hazırlanmaya çalışıyor.

Ulusal kalkınmanın yerelde başladığına inanan biri olarak bu seçimlerin genel seçim havasına sokulmasından yanayım. Çünkü kalkınmanın ilk adımı olan yerel yönetimlerle genel iktidarın uyumlu çalışması da bu kalkınmanın omurgasını oluşturmaktadır.

Ülkemizin geçtiği Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde de yerel yönetimler büyük önem taşımaktadır. Vatandaşın ilk elinin uzandığı yerler yerel yönetimlerdir. Çünkü siz genel iktidar ile yerel iktidarı birleştiremez iseniz, vatandaş olarak her işinizi merkeze taşımak zorunda kalırsınız.

Böylesine büyük önem taşıyan yerel seçimlere partilerde ittifaklar ile hazırlanmaktadır. Ak parti ile Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı ile seçimlere girecektir. Diğer taraftada Cumhuriyet Halk Partisi, ile  İyi Parti Millet İttifakı ile seçimlere girme kararı almıştır.

Ancak CHP ile İyi Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın bölücü terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP ile kirli ve gizli bir ittifak yaptığı da siyasi kulislerde dile gelmektedir. Bunun ilk adımı da bu söylentileri destekler durumdadır.

Şöyleki, 31 Mart Yerel seçimlerine 51  gün kala Millet  İttifakı kirli oyunlarını oynamaya başlamıştır. PKK’nın temsilcisi HDP ile birbirlerine yapılan jestler de bunu göstermektedir. HDP İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayacağını duyurmuştur. CHP’de İstanbul ilçelerinde  HDP’ye yakın isimleri aday olarak göstermiştir. Artık takke düşmüş ve kel görünmüştür.

Ancak burada sorgulanacak olan, Milliyetci ve muhafazakar İyi Parti’nin de bu duruma en gel olmamasıdır. Terör temsilcisi HDP ile gizli görüşmelerden İyi Parti’nin haberdar olmaması mümkün değildir. Bu kirli ittifak karşısında beka sorunu da doğal olarak ortaya çıkmaktadır.

Yerel seçimleri kazanmak amacıyla kirli ittifaklara yelken açan CHP’ye dayanak olan İyi Parti’nin tabanı da yaşananlardan oldukça rahatsızdır. Son olarak İyi Parti’den istifa eden Manisa Milletvekili Tamer Akkal, terör destekçisi HDP ile ittifak görüşmelerinden sadece kendisinin değil İyi Parti içinden de rahatsız olanlar olduğunu dile getirmiştir.

Terör odaklı bir parti ile seçime girmeye hazırlanan CHP ve İyi Parti daha şimdiden kaybetmeye mahkumdur.Yerel seçimleri kaybettikleri gibi sağduyu sahibi ve vatansever kişilerinde oylarından mahrum kalacaklardır. 2023 hedeflerine doğru giden ülkemizde herkes üzerine düşeni büyük bir vatanseverlikle ortaya koymalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR