Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kullanacağımız oyun kıymetini bilelim

Kullanacağımız oyun kıymetini bilelim

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalar büyük bir hızla ve gizlilikle devam ediyor. Bütün bu çalışmaların amacı ise seçimlerde başarılı çıkmak. En iyi ve halkın teveccühünü kazanacak adaylarla halkın karşısına çıkan siyasi partiler, onların oylarına talip olacaklar.

Oy deyip geçmeyelim. Demokrasilerde halkın kullandığı bir tek oyun bile çok büyük kıymeti vardır. Vatandaşlık görevimizden biri olan oy vermek, herkesinde bildiği gibi aynı zamanda büyük bir vebaldir. Oy vermek için çok düşünmeli ve çok araştırılmalıdır.

Özellikle yerel seçimlerde kullanacağınız oy, birkaç kere daha değerlidir. Çünkü kullanacağınız oy ile bulunduğunuz yörenin yerel yöneticilerini seçecek ve beş yıl boyunca onun yönetiminde kalacaksınız.

Bir kere oy vereceğiniz belediye başkan adayının adaletli olmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda seçeceğiniz belediye başkanının seçildiği makamı hak olarak görmeyeceğini ve burasının kendisine beş yıllığına emanet verildiğini idrak etmelidir.

Bir hizmet makamı olan belediye başkanlığını eşe, dosta ve akrabaya makam vermek olmadığını bilecek, makamları iş ve ehliyetli kişilere vermeyi kendine şiar edecek kişileri seçmelisiniz. Aynı zamanda kamu arsalarının babasının malı değil, milletin malı olduğu bilincinde olmalıdır.

Oy vereceğiniz belediye başkan adayının yerel yönetimlerle ilgili bilgisinin olmasına, bu bilgisinin yanında iyi bir yönetici olmasına ve özgüveni, dürüstlüğü ve itimat edilir olmasına da özellikle dikkat edilmelidir. Devlet malını koruyan ve kul hakkından korkan adaylar her zaman favoriniz olmalıdır.

Seçeceğiniz belediye başkanı kendisini halkın üzerinde görmemeli, halka efendisi gibi davranmamalı, gösteriş ve şaşaadan uzak bir yaşam sürmeli, halkına her an hesap vermeye hazır olan ve şeffaf bir yönetim sözü veren kişilere oyunuzu veriniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR