Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya, “Cumhur İttifakı” dışında mı?

Konya, “Cumhur İttifakı” dışında mı?

Türk siyaset tarihinde alışkın olduğumuz “koalisyonlar devri”, yıllardır siyasetimizde bir çok olumsuzluklara sebep oldu. Bazen otel odalarında bazende  meclis çalışma odalarında “çirkin” pazarlıklara sebep olan koalisyonlar nihayet sona erdi.

Şimdi de  siyaset tarihimizde “ittifaklar” dönemi başladı. İlki 24 Haziran da yapılan  seçimlerinde görmeye başladığımız ittifaklar, 31 Mart yerel seçimlerde de geçerliliğini sürdürmektedir.

Bilindiği gibi Ak Parti ile MHP yerel seçimler öncesinde “Cumhur İttifakı” adı altında birleşerek seçime ortak girme kararı aldılar. Cumhur İttifakı’nın karşısında da CHP ile İyi Parti’nin ana unsurunu teşkil ettiği “Millet İttifakı” olacak gibi.

Ak Parti ile MHP arasında oluşturulan “Cumhur İttifakı” hangi illeri kapsayacağı daha henüz tam olarak bilinmemektedir. Ancak Ak Parti şimdiye kadar 74 büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklamış durumda. Geriye kalan 7 ildeki durum ise hala belirsizliğini korumaktadır.

İstanbul, Adana, Mersin,Muğla,  Osmaniye, Manisa gibi iller de hala ne olacağı vatandaşlarca bilinmiyor. Yıllardır Ak Parti’ye en çok oy veren iller arasında olan Konya’da “Cumhur İttifakı” içerisinde mi bilinmiyor.

Ak Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayını Uğur İbrahim Altay olarak açıklamasına rağmen MHP’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı henüz açıklanmamıştır. MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamamış olması Konya’da da cumhur ittifakı hayata geçirilecek mi sorusunu akla getiriyor.

Ak Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanının açıklanmış olması, Merkez ilçe belediye başkan adaylarının da belirleme çalışmalarında sona gelinmiş olması ve önümüzdeki hafta içerisinde açıklanacak olması da gösteriyor ki, “Cumhur İttifakı” kapsamında  Konya  olmayacak gibi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR