Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Engelleri kaldıralım

Engelleri kaldıralım

Ülkemizde yaşayan engelli bireylerin topluma kazandırılması ve toplumda desteklenmesi gerektiği bir gerçektir. Engelli kardeşlerimizin temel hak ve özgürlükleri, mevcut imkan ve fırsatlarından eşit şekilde yararlanmaları, topluma etkin bir şekilde katılmaları devletimizin ve tüm toplumun görev ve sorumluluğudur.

‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ düsturu ile hareket eden devletimiz, engelli kardeşlerimizin sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları ve katma değer üretmeleri için yeni düzenlemeleri hayata geçirmiş ve yeniliklerine de devam etmektedir.

Ülkemizin sosyal devlet yolunda kat ettiği bu mesafenin en önemli motivasyon kaynağı inancımızdır. Bizler engelli kardeşlerimizle çalıştığımız süreç içerisinde gerekli koşullar sağlandığında ve gerekli desteklenmeleri halinde eğitim, bilim, spor, sanat gibi pek çok alanda üstün başarılara imza attıklarını görmekteyiz. Engelli kardeşlerimizin başarılarını görüyor ve onların yaşama sarılmalarına büyük mutluluk duyuyoruz

Engellilerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sosyal güvenlik sistemimizin tüm engellileri kapsayacak biçimde genişletilmesi, sağlıktan beslenmeye, barınmadan rehabilitasyona tüm gereksinimlerinin karşılanması konusunda hizmetlerimizi daha dün gıpta ettiğimiz ülkelerin seviyesine doğru yükseltmeye başladık, hatta birçok alanda geçtik.

Çabamız engelliliğin bir çile ve sıkıntı konusu olmaktan çıkarılıp, gerçekten herkes için yaşanabilir bir dünya olması içindir. Engellilere  saygı; onlara yaşama sevinci verir. Engelleri kaldıralım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR