Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Türkiye Türklerindir

Türkiye Türklerindir

Yılbaşı gecesi İstanbul Taksim Meydanı’nda yaşanan Suriyeli eyleminin yankıları daha bir süre daha devam edecek gibi. Taksim Meydanı’nda Suriye bayrağı açan ve “Yaşasın Özgür Suriye, Suriye’ye özgürlük” sloganları atan Suriyeli sığınmacılara vatandaşlardan büyük tepkiler var.

Bundan yedi yıl önce Suriye’de yaşanan iç savaş sırasında  insani amaçlarla sınırlarını açarak

Zalim Esad’ın zulmünden kaçan Suriyelilere ev sahipliği yapan ülkemiz insanları, son Suriyeli eylemin arkasından “O bayrağı Taksim’de değil gidip Suriye’de sallasınlar” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Ülkemiz genelinde yaklaşık dört milyon Suriyeli sığınmacı olduğu artık bilinen bir gerçektir. Bunlara ev sahipliği yapan ve her türlü imkanı sağlayan Türkler, şimdiye kadar bir çok Suriyeli eylemlerini hoşgörü ile karşılamıştır. Ancak Taksim’de yapılan son eylem, bir yılbaşı kutlamasından da öte bir Suriyeli eylemidir.

Artık her köşe başında görmeye alıştığımız Suriyeliler bardağı taşıran damla ile gündeme geldiler. Ellerinde ÖSO bayrakları ile Taksim Meydanında Suriye’ye özgürlük narası atan yüzlerce Suriyeli, hoşgörü sınırlarını aşmıştır.

Ülkelerinin bağımsızlığına bu kadar düşkün olan bu kişiler, neden gidip ülkelerinin özgürlüğü için savaşmıyorlar? Hepsi genç ve sağlıklı olan bu Suriyeliler vatan ve toprak aşkını biliyorlarsa ve şahadete inanıyorlarsa neden ülkelerine gidip düşmanları ile savaşmıyorlar?

Ülkemizin kendilerine verdiği imkanlarla yan gelip yatan Suriyeliler, ülkelerinin özgürlüğüne bu kadar düşkünlerse, alsınlar ellerine ÖSO bayrağı ve kahraman Mehmetçik’in yanında ülkelerinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için savaşsınlar. Biz onları korumak ve ülkelerini özgürleştirmek amacıyla savaşırken onların İstanbul’un göbeği sayılan Taksim Meydanı’nda özgürlük sloganları atması çok komik oluyor.

Artık bu Suriyeliler can sıkmaya başladı. Ya insan gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin kanun ve yasalarına göre hareket ederler ya da en kısa zamanda bu ülkeyi terk ederler. Türkiye Cumhuriyetinin güvencesi altında Suriyeye özgürlük adı altında Taksim Meydanında bizim insanları rahatsız etmeye hakkınız yok. Unutmasınlar ki Türkiye Türklerindir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR