Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sağlıkta marka olma yolundayız

Sağlıkta marka olma yolundayız

Konya, özellikle sağlık turizmi açısından çok zengin potansiyele sahip bir ildir. İl ve ilçe bazında sağlık turizmine elverişli alanlar mevcuttur. Bunların değerlendirilmesi, sağlık turizmi merkezleri oluşturulabilecek yerlerin,  imkânların olduğu alanlarda kurulması, sağlık turizminin gelişmesi açısından oldukça önemlidir.

Sağlık turizminin medikal ayağını Konya merkezde bulunan bir çok kaliteli hastaneler, termal ayağını da Ilgın ve Hüyük kaplıcaları oluşturmaktadır. Yaşlı ve engelli turizmi için doyumsuz kıyıları ve olağanüstü doğa güzelliği ile Beyşehir oluşturmaktadır.

Konya merkezde bulunan devlet ve özel sektöre ait hastaneler, artık kabına sığamaz hale geldiler. Konya’ya yurdun çeşitli yerlerinden tedavi olmak için gelen hastalara rastlamak mümkün. Ayrıca yurt dışından ve de özellikle arap ülkelerinden gelen hastalar için Konya adeta bir şifa kapısıdır.

Kısa, orta ve uzun vadede Konya  il ve ilçelerinde sağlık turizmine yönelik yatırımların artacağı ön görüldüğünde sektörün kalifiye personel ihtiyacını göz ardı etmek mümkün değil. Turizm sektörünün olduğu tüm bölgelerde konaklama işletmelerinde, seyahat acentelerinde ve yeme-içme işletmelerinde çalışacak eğitimli personel ihtiyacı kaçınılmaz bir durum.

Artık Konya’da turizm alanında lisans eğitimi veren ve sağlık turizmi işletmeciliği alanında ön lisans eğitimi veren birimlere de ihtiyaç duyulacağı bir gerçektir. Konya'da sağlık turizmi sektörünün sağlam temeller üzerine kurulması için sektör-üniversite iş birliği üzerinde durulması gerekiyor

Şehir Hastanesinin  bu yıl sonunda hizmete açılması ile birlikte Konya sağlıkta marka il olma yolunda hızla ilerleyecektir. Eğer siyasi irade de bu konuya sahip çıkarsa Konya’nın ülkemiz değil; dünya da sağlık turizmi ile ilgili bir marka şehri olacağı kesindir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR