Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'

'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde  eş zamanlı eylem yapıldı.

Konya’da da Anıt Alanında ve Kültürpark’ta yapılan bu eyleme Vali Cüneyit Orhan Toprak ve il protokolü katıldı. İçişleri Bakanlığının daha önce uygulamaya koyduğu “Kırmızı Düdük”, “Bu yolda hep birlikteyiz” gibi uygulamalarda elde edilen başarının bu eylem ile daha da artacağı ifade edildi.

“Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” eylemi ile yaya öncelikli trafik eyleminin ilk startı verilmiş oldu. Ülkemizde  trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayanın hayatını kaybetmesi üzerine hayata geçirilen bu eylemin tutması en büyük dileğimizdir.

İçişleri Bakanlığınca yapılan düzenleme ile “Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi. Bu amaçla Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi.

İçişleri Bakanlığı, daha önce de yılda yaklaşık 7 bin 400 insanın hayatını kaybetmesine, 300 bin vatandaşın yaralanmasına sebep olan trafik meselesine çözüm bulabilmek için yoğun güvenlik önlemlerinin yanı sıra farkındalığı artırıcı kampanyalar  dikkat çekmektedir.

İçişleri Bakanlığına Süleyman Soylu’nun gelmesi ile birlikte yaşanan huzur ortamının trafikte de yaşanması için herkes elinden geleni yapmalıdır. Trafikte yayaların daha çok geçiş üstünlüğünü sağlamak adına düzenlenen bu eylem aynı zamanda çağdaşlığında bir göstergesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR