Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Manav vitrinlerini sadece seyrediyoruz

Manav vitrinlerini sadece seyrediyoruz

Son günlerin en önemli gündem konularından birisi hiç şüphe yok ki, sebze ve meyvede meydana gelen aşırı fiyat etiketleridir. Vatandaşlar özellikle maketlerdeki manav reyonlarındaki fiyat etiketleri karşısında şaşırıp kalmaktadır.

Yaşanan aşırı soğuklar, bu soğuklar nedeniyle oluşan don ve aşırı yağışların sebep olduğu sellere bağlı olarak fiyatlarının arttığı söylenen sebze ve meyveleri almak için büyük cesaret gerekmektedir.

Seralardan toplanan sebze ve meyvelerde çiftçi kazanamamaktan tüketici ise pahalı almaktan şikayetcidir. İlk satan ve son alan gıda zincirinin en zayıf halkası hiç şüphe yok ki tüketiciler yani bizler olmaktayız.

Ekonominin bizlere hediye ettiği en büyük kazıklardan biri olan kredi kartlar nedeniyle alışveriş yaptığımız marketlerdeki aşırı fiyatlar karşısında şaşırmamak imkansız. Cebinde nakit para bulunmayan vatandaşlar mecburen kredi kartına yönelmekte ve marketlerin insafına terk edilmektedir.

En büyük şikayetse üreticiden tüketiciye ulaşana kadar gıda zincirinde büyük fiyat artışlarının olması. Bu fiyat farkları nedense özellikle kış aylarında artıyor. Bahçede veya serada fiyatları çok düşük olan sebze ve meyveler yağmur-çamur, kar-kış demeden çalışan, üretimin her türlü eziyetini çeken çiftçi 1 kazanırken, aracı 3-4 kazanıyor. Çiftçi cefayı çekiyor, aracı sefayı sürüyor.

Enflasyonla topyekün mücadele kapsamında bir çok üründe indirim yapacağını taahhüt eden firmaların bir çoğu verdikleri sözleri yerine getirmediler. Ayrıca yoğun kış şartlarını bahane ederek ürünlere büyük zamlar yaptılar ve vatandaşlar da manav vitrinlerini sadece seyreder oldular.

Don olaylarından korkarak pazardan tereddütlü alışveriş yapan vatandaşlar, maalesef büyük market zincirlerinin  insafına terk edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da tespit edilen bu aşırı fiyat etiketlerine en kısa zamanda denetim gelmesi vatandaşın en büyük isteğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR