Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya’da CHP- İyi Parti ittifakı başarılı olur mu?

Konya’da CHP- İyi Parti ittifakı başarılı olur mu?

Yerel seçimler öncesinde iktidar ve muhalefet siyasi partilerin çalışmaları son hızla devam ediyor. 24 Haziran seçimlerinde siyasi hayatımıza giren ittifaklar, yerel seçimlerde de devam edecek.

Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı ile her konuda anlaşırken, İyi Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’de ittifak çalışmalarında sona geldiler. Bazı illerde CHP adayları bazı illerde de İyi Parti adayları desteklenecek.

İyi Parti ile CHP arasındaki ittifakın Konya’ya yansıması da, CHP Konya’dan aday çıkarmayacak ve İyi Parti adayını destekleyecek. Genel merkezlerin kararlaştırdığı bu ittifaka, yerel seçmenlerin nasıl bakacağı çok önemlidir.

CHP, 24 Haziran seçimlerinde iki milletvekili çıkarmış ve İyi Parti’de bir milletvekili çıkarmış idi. CHP 130.874 oy alırken İyi Parti 121.299 oy almıştı. Yerel seçimlerde de CHP’li vatandaşlar İyi Parti adayını destekleyecek.

CHP ile İyi Parti arasındaki ittifakın Konya kararı seçim gününe kadar büyük ses getirecek bir konumdadır. CHP’de aday olmayı bekleyenler aday olamayacak ve İyi Parti adayını destekleyecek. Buna siz de inanıyor musunuz?

Yıllardır CHP’nin çeşitli kademelerinde görev yapan kişilerin amacı milletvekili adayı veya belediye başkan adayı olmaktır. Bütün çalışma ve gayretler bunun içindir. Ancak son anda genel merkezlerin aldığı kararlar ile bu kişiler aday olamayacak. Sonra da bu kişilere İyi Parti adayını destekle diyeceksiniz.

İyi Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli olmadı. Bir de Büyükşehirden başka Konya merkezde üç ilçe daha var. Bu ilçelerde kendi adayını çıkaracak olan CHP ve İyi Parti kendi adaylarına oy verecektir. Ancak Büyükşehir de CHP’lilerin ne yapacağı şu an belirsizdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR