Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İttifaklar tutacak mı?

İttifaklar tutacak mı?

Siyasi partilerde görev yapmakta olan kişiler, bir gün kendilerine zaman geleceği, milletvekili veya belediye başkanlığı görevini yapacakları günleri sabırla beklerler. Bu amaç doğrultusunda gecesini gündüzüne katarak çalışırlar.

24 Haziran milletvekili seçiminde listeye giremeyen bazı kişiler bütün umutlarını 31  Mart yerel seçimlerine bağlamış durumdaydı. Ancak 18 Ocak tarihinde Ak Parti tarafından açıklanan belediye başkan adayları listesinde büyük bir küskünler listesi oluştu.

En başta Konya’da bulunan beş ilçenin Cumhur İttifakı ile MHP’ye bırakılması Ak Partili adaylarda  üzüntü ile karşılanırken geriye kalan 26 ilçenin ise Ak Parti’de olması MHP’li üyeler tarafından üzüntü ile karşılandı.

Hepinizinde bildiği gibi seçim öncesinde yedi Ak Parti İlçe Başkanı belediye başkanlığında aday adayı olmak için  görevlerinden istifa etmişlerdi. Bunlar Ahırlı İlçe Başkanı Mustafa Öncü, Bozkır İlçe Başkanı Memduh Çelmeli, Çeltik İlçe Başkanı Ali Meşe, Doğanhisar İlçe Başkanı Ali Öztoklu ,Güneysınır İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve Tuzlukçu İlçe Başkanı Nevzat Kolaş

Uzun yıllar partilerine hizmet veren, hizmet için dağ taş demeden dolaşan bu Ak Parti emekçilerinden hiç biri listeye giremedi. Bütün emekler boşa çıktı… Ya bu seçime hazırlanan binlerce gönüllü insana ne demeli. Bu kararı alırken adaya, bu gönüllü insanlara, bu ilçe başkanlarına  oy verenlere sordunuz mu? Ya da onları seçmen olarak nasıl düşünmez, elinizin tersi ile itersiniz!

Gerek Ak Parti’de ve gerekse de MHP’de yıllardır partisine büyük emek veren bir çok kişi, ya listeden aday gösterilmedi ya da ittifak anlaşmasının kurbanı oldular. Büyük emekleri olan bu kişilerin seçmenlerine bu durumu nasıl açıklayacaksınız bilemem.

Ancak gerek Cumhur İttifakı ve gerekse de Millet İttifakı partilerde bir çok küskün guruplar yarattı diyebiliriz. Sadece tepe noktasında yapılan ittifak anlaşmalarına parti tabanları katılır mı katılmaz mı, bunu 31 Mart seçimlerinde sandıktan çıkan oylarda göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR