Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ah şu 'fenomen'ler!

Ah şu 'fenomen'ler!

Akıllı telefonların yayılması ile birlikte sosyal medyada büyük bir hızla gelişmeye başladı. Artık etrafımızda sosyal medyada “fenomen” denilen kişilerin çokluğu dikkat çekmeye başladı. Ancak zaman içerisinde bu “fenomen” denilen kişilerin büyük bir çoğunluğunun ruhsal sorunu olduğunu da görmeye başladık.

Artık insanların sosyal medya hesapları tedbirli olarak takip edilmeye, takipçilerine de sınırlı yaklaşılmaya başlandı. Medya dünyası ise tam olarak takipçi sayısına göre hiza almış durumda. Bir televizyon programına davet edilecek kişinin takipçi sayısı önemli kriter artık.

Televizyonların haber bülteninde “fenomen” denilen kişilerin videoları gösterilmeye, bu kişiler ile çekilen filmler de gösterilmeye başlandı. Özellikle gençlerin akıllarını karıştıran bu “fenomen” denilen kişiler konusunda daha dikkatli davranılması gerekir diye düşünüyorum.

Son olarak belediye başkan adayları belirlenirken bile sosyal medyadaki takipçi sayılarına kadar bakıldığı bile iddia edilmektedir. Hatta size şaşıracağınız başka bir şey daha söyleyeyim. İddiaya göre nnlü bir hatip Diyanet İşleri Başkanlığı´na aday gösterilmiş, ismi en üst makamların önüne kadar gelmişti. En önemli özelliğinin ise popülaritesi ve takipçi sayısı olduğu ciddi ciddi söylenmişti o zaman. Neyse ki olmadı.

Görünen o ki, artık kız isterken damat adayının ne kadar takipçisi olduğu bile söylenir hale gelecek. Ayrıca devlet dairesinde çalışacak olan veya belli bir makam ve mevkiye atanacak olan kişilerin takipçi sayılarına bakılacak gibi görünüyor. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR