Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Trafik sigortası zorluyor

Trafik sigortası zorluyor

Her araç sahibinin yaptırmak zorunda kaldığı zorunlu trafik sigortasındaki anormal artışları hepiniz yakından takip ediyordur. Yüzde yüzden fazla artan zorunlu trafik sigortası konusunda hemen herkes şikayetçi.

 

Araç sahibi vatandaşların büyük tepkisine neden olan, yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammı şimdi de  davalık oldu. Ankara Tüketici Mahkemesi'ne başvuran bir vatandaş, geçen yıl 304 TL olarak ödediği zorunlu trafik sigortası bedelinin 2016'da 704.79 TL'ye çıkarıldığını, bu artışın 'haksız ve hukuka aykırı' olduğunu belirterek, zammın iptalini istedi.

 

Dava dilekçesinde, zorunlu trafik sigortası bedeline yapılan zammın önceki yılın iki katından daha fazla olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: 'Sırf zorunlu trafik sigortası olduğu için tüketicilere bu şekilde miktarla sigorta prim ücreti çıkarılmıştır. Tüketici müvekkilin zorunlu olarak ödeme yapmak zorunda olduğu fahiş prim miktarının olması gereken miktarı, en fazla enflasyon göz önüne alınarak belirlenmelidir. Enflasyon oranı dahi yüzde 10 olmasına rağmen bu miktar dahi göz önüne alınmamıştır.'

Dilekçede, kasko sigorta bedelinin dahi zorunlu trafik sigorta bedelinin altında olduğu belirtilerek, tüketiciden fazla alınan 400 TL'lik bedelin iade edilmesi istendi. Araç sahipleri şimdi mahkemenin alacağı kararı bekliyor. Mahkemenin kararı, emsal niteliğinde olacağından milyonlarca araç sahibini de ilgilendiriyor.

 

Bu arada şikayetlerde meydana gelen büyük artışlar üzerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa ilişkin açıklama yaptı.  "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu hususu çalışacağız" dedi.

 

Aslında mantıklı ve akla yakın olan enflasyon oranında bir artış. Vatandaş şimdi dört gözle hem mahkemeden ve hem de Bakan’dan gelecek müjdeli haberi dört gözle beklemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR