Suna Peker

Suna Peker

Tüketici Bilinci ve Beslenme

Tüketici Bilinci ve Beslenme

Reklamlar, sosyal medya kanalları, çevre yönlendirmesi gibi pek çok faktörle tercihlerimiz bakımından yönlendiriliyoruz.

Değişen dünyaya ayak uyduralım ancak ne doğru ne yanlış kendi muhasebemizin bulunması önemlidir. Toplumun bilinçli olması kıymetli çünkü her söylenene doğrudur kabulüyle yaklaşımlar yanlıştır. Algılarımız yönetiliyor, yönlendiriliyor. Bir Diyetisyen olarak lütfen sağlığımız konusunda emin ellerde olmanızı istiyorum. Önerileri, reklamları örnek olarak benimsemeden önce kendi içimizde tartabilelim

Harika vücut hatları, estetik görünüme yönelik ameliyatlar, kürler, mükemmel vücut arayışı için tarifler vs liste uzun uzun…

Vücudumuzu alışkanlıklarımızı kısaca kendimizi iyi tanıyalım. Hayatımıza uygunluğunu, aldığımız önerinin ölçüsünü iyi alalım. Sağlığımız bize verilen en büyük hediye… Bütüncül sağlığımızı bozmak vücudumuzun ne istediğinin ve neye ihtiyacı olduğunun farkına varmalıyız. Durum değerlendirmelerini lütfen internette yaptığınız araştırmalar neticesinde yapmayalım, uzmanından bireye yönelik görüş alarak sağlık davranışı geliştirmeliyiz

Reklamlar aracılığıyla sağlıksız besinlerin tüketiminin artışı, x besinini tüketmenin kişiliğin göstergesini artıracak gibi algıların yaratılmasına toplum bilinçli olarak tüketmeye direnci gösterebilmelidir. Özellikle çocuklarımız etkenlere çok açık. Ebeveynlerimiz ilgisi ve yönlendirmesiyle bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sunan rol modellerdir ve uygun davranış modellerini benimseyecek kişilerin başında gelmelilerdir.

Eve yapılan alışverişler ne tüketileceğinin belirteçleridir. Bütçe sebze, meyve, süt ve süt ürünleri, yumurta ve et gibi kaliteli protein kaynaklarına ayrılarak paketli gıdalardan mümkün olduğunca uzak durma yaklaşımı benimsenmelidir. Beslenme kısmını çok araştırmalıyız ve beslenme yönetimini kendi elimize almalıyız. Aksi takdirde hep işittiklerimizle yönelen bireyler haline geliriz. Uzman olarak düzeltmek istediğimizdeyse süreci telafi etmek zor oluyor maalesef.. .Örneğin Haftada 4 kilo, Ayda 10 kilo gibi hızlı kilo kaybı gibi vaatlerde bulunan düşük kalorili ve tek tip diyet listeleri geçmişi bulunan kişilerin metabolizma hızı yavaşladığından bu danışanlarımızın kilo vermeleri zorlaşmaktadır.

Farkındalığımızın çok olduğu bir hafta dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Suna Peker Arşivi