Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

CHP, MHP ve BBP kongre yaptı (II)

CHP, MHP ve BBP kongre yaptı (II)

Dünkü yazıma kaldığım yerden devam edeyim. CHP Kongresinde Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan, partinin TBMM Grup Başkanı olan Özgür Özel vardı. Özel, toplantının başında bir konuşma yaptı ve salondan ayrıldı. Haliyle kamuoyundan herkesin bildiği gibi Özgür Özel de değişim isteyenlerden. 2009 seçimlerinde Deniz Baykal’ın Manisa’dan belediye başkan adayı gösterdiği Özel siyaset hayatına böyle başlamıştı. 2011 seçimlerinde de vekil olup TBMM’ye girmişti. 2014’ten itibaren de Parti Meclisinde görev yapmaya başlamıştı. 2015 yılından itibaren de Grup Başkan Vekili olarak TBMM’de Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsil etmiştir.

Bundan sonraki süreçte CHP yönetiminde Özgür Özel hep olmuştur. Yani eğer 39 milletvekilliği verilmişse bu konudan Özgür Özel’in habersiz olması gibi bir şey düşünülemez. Yani hani altılı masa toplandı dağıldı, toplandı dağıldı, bir sene boyunca “şöyle uçtuk böyle kaçtık” diye ahkam keserken seçim kaybedilince tüm ihaleyi Kemal Kılıçdaroğlu’na bıraktıkları gibi burada da CHP yenilikçileri “kötüyü Kılıçdaroğlu’na, iyiyi kendilerine” yontmaktalar.

Aslında bunun en güzel cevabını Konya İl Kongresinde İlhan Cihaner verdi. Önceki dönemlerde PM üyeliği ve Milletvekilliği yapan İlhan Cihaner burada bir yenilik isteme yarışı olmadığını bilakis bu durumun bir temsil siyaseti olduğunu belirtti. Yani bir tarafta genel merkezin adayı var diğer tarafta da belediye başkanlarının temsilcisi bir aday var demek istedi. Aslında konuyu en güzel anlatan da buydu. Yani belediye başkanlığını elinden kaçırmak istemeyen bir Ekrem İmamoğlu kendisi aday çıkıp risk almayınca Özgür Özel bu konuda, Kılıçdaroğlu’na karşı en iyi aday olarak gözüküyor. Tabii ki İmamoğlu’nun adayı olmuş oluyor.

Sonuçta kasım ayı başında CHP Kurultay’ı olacak gibi gözüküyor. O zaman delege, değişimin ikna edici mi yoksa tipik bir CHP’yi kontrol oyunu mu olduğunun kararını da vermiş olacak.

***************************

Tabii ki Konya’da MHP Konya İl Kongresinden bahsetmeden geçilemez. İl kongresi, Selçuklu Kongre Merkezi’nde çok büyük bir katılımla yapıldı. Cumhur İttifakı tam tekmil oradaydı. Ve çok düzenli, uyumlu ve demokratik bir kongre yapıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı MHP’nin hem bir ağabeyi, ham bir toparlayıcısı oldu. Böyle kişileri, partide etkin olmayan, sadece partili olma kimliğini taşımaya hevesli kişiler pek sevmezler. Çünkü onlar particiliğin nasıl yapılacağını, teşkilatçılığın ne demek olduğunu çok anlamazlar. MHP’nin Konya’daki en büyük avantajı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı olmuştur. Kim ne derse desin, eğer bir teşkilatın tek bir “başı” varsa, bu “baş” da iyi bir yöneticiyse parti başarılı sonuçlar alır. MHP Konya’da başarılıdır. Ve bu başarının neticesinde de kongresini çok vakur bir biçimde yapmıştır.

Demokrasinin bir uzlaşma rejimi olduğunu düşünemeyenler, sanki demokrasi sadece fikirlerin kavga ettiği yetmezse yumrukların eklendiği bir rejim gibi görenler yanılmaktadırlar. Kim ne derse desin, MHP İl Başkanlığında Remzi Karaarslan isminde uzlaşmış ve de tüm teşkilat arkasında durarak il başkanlığına tekrar seçmiştir.

SKM’de büyük salon tıklım tıklım dolmuştu. Hani MHP’den ayrılanlar için o zaman da söylemiştim tekrar edeyim; Devlet Bahçeli düşmanlığıyla parti kurulmaz. Parti fikirle, ideolojiyle, tüzükle, programla kurulur. “Bahçeli’yi sevmeyenler derneği” gibi bir mantıkla particilik olmaz. İşte bunun en güzel örneğini MHP, il kongresinde de göstermiştir. Dimdik ayakta, güçlü ve teveccüh gören yapısıyla Konya’da ses getiren bir kongre olmuştur.

**********************************

BBP de il kongresini yaptı. Genel Başkan Mustafa Destici Konya’da idi. Yıllarca BBP İl Teşkilatına emek veren Osman Seçgin il başkanlığını milletvekili adaylığı için bırakmıştı. Ve de partisini bu seferde milletvekili adayı olarak temsil etmişti. Şimdi de Konya’da sevilen bir politikacı olan Osman Seçgin’den boşalan yeri yeni il başkanı olarak Seyit Özcan doldurdu.

İyi bir Konyasever olan Genel Başkan Mustafa Destici yeni anayasa yapılması gerekliliğini savundu. Aynı zamanda AP’nin 2022 Türkiye Raporunu da eleştirdi.

*************************

Burada birkaç kutlamayla yazıma son vermek istiyorum. Öncelikle CHP İl Kongresinde il başkanı seçilen Bekir Yaman’ı kutluyorum. Ayrıca MHP İl Kongresinde tekrar il başkanlığı koltuğuna oturan Remzi Karaarslan’ı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Tabii ki BBP İl Kongresinde il başkanı seçilen Seyit Özcan’a da başarılar diliyorum.

Ayrıca hafta sonu evlatlarının mürüvvetine şahit olan değerli İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’ı, genç çiftimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.

Yine hafta sonu Ankara’da çocuklarının düğününü yapan Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı ve aileleri kutluyorum.

Ve tabii ki en önemlisi 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tüm gazilerimize sağlık, şifa ve mutlu ömürler diliyorum. Bu vesileyle de şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anarken Allah’tan rahmet diliyorum.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR