Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Binali Yıldırım’ın Konya gezisi

Binali Yıldırım’ın Konya gezisi

Geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım Konya’daydı. Binali Yıldırım bilindiği üzere şu anda TBMM’de veya Devlet’in icra makamı olan bakanlıklarda bir görevi bulunmamaktadır. Sadece Ak Parti’nin Genel Başkan Vekili sıfatını taşımaktadır. Tabii ki en son Başbakan olması nedeniyle ve de eski TBMM Başkanı olması nedeniyle bir protokol prosedürü muhakkak ki vardır.

Yani buradan “sanki ne işi var burada” gibi bir sonuç kesinlikle çıkmasın. Sadece, değineceğim konuyla alakalı olduğu için bu durumu açıklama gereği duydum. Kısacası Binali Yıldırım Konya’da merkezde ziyaretlerde bulunsa da, Çumra ve Çatalhüyük’ü ziyaret etse de, Akşehir’e geçse de bu ziyaretlerin hepsini “Genel Başkan Vekili” sıfatı ile yaptı.

Şimdi burada şunu görmek lazım. Binali Yıldırım Ak Parti Genel Başkan Vekili olarak Konya Ak Parti örgütleri için gelmiştir. Çünkü 2023 yılı seçim yılıdır ve de seçim çalışmalarına, adaylara, politikalara karar verecek yönetimin içindeki insanlardan birisi Binali Yıldırım’dır. Binali Yıldırım Konya’ya Kelebekler Vadisini gezeyim, Çatalhüyük’ü göreyim, bir tiyatro izleyeyim diye gelmedi. Acaba ne için geldi?

Bence Ak Parti teşkilatlarında bir sıkıntı var. Ve böyle bir sıkıntı varsa bu sıkıntıyı Ak Parti içerisinde iki kişi çözebilir birisi Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dır ki, onun böyle bir olaya zaman ayırma şansı olmaz. İkincisi de Ak Partililerin sevgiyle ve saygıyla karşıladığı ve hürmet gösterdiği Binali Yıldırım’dır.

Ak Parti Konya Teşkilatlarında eğer böyle bir sorun varsa, bu sorunun çok büyük sonuçları olabilir. Birincisi Ak Parti’nin kalesi Konya’dır ve burada mağlup olan bir Ak Parti, Özal’ın ANAP’ının durumuna düşebilir. İkincisi İstanbul, Ankara ve İzmir belediyelerinin Ak Parti’den gidişiyle Konya Büyükşehir Belediyesi, Ak Parti için çok daha büyük bir önem arz etmektedir. Ve de 2023 seçimlerinde istediği sonucu alamayan bir Ak Parti için 2024 yerel seçimleri de kabusa dönüşebilecektir. Üçüncüsü ve en önemlisi de sanırım Konya’da bozulan bir örgüt yapısı daha önce sadece muhalefette CHP varken gideceği yer olmaması bakımından alternatifsiz gibi gözükmekteydi. Ancak şimdi Gelecek gibi, DEVA gibi ve hatta İyi Parti gibi partilere rahatlıkla kayabilecek bir durumda olacaktır.

Yani eğer Ak Parti örgütü içerisinde bir anlaşmazlık varsa bilin ki seçimden önce bu anlaşmazlığın çözümü şart gözükmektedir. Şehir merkezindeki Büyükşehir, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerinin bu kadar çalıştığı, emek verdiği ve de birlik ve beraberliğin örneği olduğu şu durumlarda Ak Parti örgütlerindeki olası bir karmaşa bu belediye başkanlarına ve bu belediye çalışanlarına da haksızlık olacaktır.

Tabii ki her zaman böyle ziyaretlerin ardında görünen bir sebep de olur. Binali Yıldırım ailesi Kızılay’la ortaklaşa olarak birçok ile anaokulu açma projelerini Konya’da da uyguladılar. Ve açılışını da hafta sonu yaptılar deyip geçebiliriz de…

Ama en azından biz şimdiden söyleyelim de herkes üzerine düşeni alsın. Muhalefet için Konya çok önemli bir “cephe” Ak Parti için ondan da önemli bir “kale” buna göre Konya siyasetini değerlendirmek lazım ve şahsi çıkarlar uğruna siyaseti ve teşkilatı harcamamak gereklidir diye düşünüyorum.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR