Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Siyaset her zaman tartışma değildir

Siyaset her zaman tartışma değildir

Siyasetçiler, yöneticiler her zaman aynı zaman da mizaha da malzeme olmuştur. Genelde siyasilere ve bilhassa siyasi idarecilere karşı bir tepki bulunur. Bunların çoğunun nedeni de belli değildir ama bu tepki vardır işte…

“İnsanlar yolda yürürken top atışı sesi duymuşlar. Yaşlı bir kadın polise sormuş: “Oğlum, neden top atıldı.” Polis “Başkan geldi teyze, onun için atıyorlar” diye cevap vermiş. Tam o sırada ikinci top atış sesi gelince yaşlı kadın “Vah vah, demek ilk atışta isabet ettiremediler” demiş.”

***

“Adamın biri başkana küfür etmiş. Yaka paça karakola götürmüşler. Polis hiddetle sormuş “Söyle bakalım başkana niye küfrettin?” Korkan adam heyecanla “Efendim, ben bizim başkana küfretmedim ki” deyince, polis “Bırak şimdi numarayı, biz kime küfredileceğini iyi biliriz” demiş.”

***

Bir de siyasetçilere yapıştırılan yaftalar vardır. Mesela bunlardan biri; siyasetçilerin dürüst olmadığıdır. “Bu gerçek midir” derseniz, bence bu da gerçek değildir. İnsanların çeşit çeşit olduğu gibi ve de her meslekte işini dürüstçe yapan ve dürüstçe yapmayan kişiler olduğu gibi politikacılar içerisinde de muhakkak dürüst olanlar ve olmayanlar vardır.

“Bir seçim çalışmasına giden ve içinde yalnızca siyasetçilerin bulunduğu bir minibüs, gece yarısı kaza yapmış. Hiç kurtulan olmadığı söylenmiş. Yardıma gelen bazı kişiler, vefat eden siyasileri hemen gömmüşler. Ertesi gün olay mahalline gelen polis, kazadan sağ kurtulan olup olmadığını sormuş. Vefat eden siyasileri gömenlerden biri kafasını kaşıyarak “Valla…” demiş “Bazıları yaşadıklarını iddia ettiler ama siyasileri bilirsiniz, doğruyu söylemezler”

***

Tabii ki her muhalefetin baş isteği iktidarın, iktidardan düşmesidir.

“Başbakan görevden ayrılmış, ertesi gün telefonu çalmış. Arayan kişi “Sayın Başbakanla görüşmek istiyorum” demiş. Eski başbakan “Ben artık Başbakan değilim” diyerek telefonu kapatmış. Biraz sonra aynı kişi tekrar arayarak aynı istekte bulunmuş, bu bir kaç kez tekrarlanınca sinirlenen eski Başbakan “Beyefendi, Başbakanlıktan ayrıldığımı söylüyorum, tekrar tekrar niçin arıyorsunuz” deyince, arayan kişi “Kusura bakmayın efendim” demiş “Bunu sizden duymak, beni çok rahatlatıyor da.”

***

Ve son olarak da hiçbir seçimde yaşamak istemediğimiz bir konu vardır ki…

“Bir ülkede Devlet radyosunda haberler verilirken spiker şöyle diyor: ‘Son aldığımız habere göre dün akşam Başbakanlık binasına giren hırsızların, gelecek hafta yapılacak olan seçim sonuçlarını çaldıkları anlaşılmıştır.’”

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR