Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya Emniyetini takip edin

Konya Emniyetini takip edin

Emniyet Müdürünün atanmasından itibaren Konya Emniyeti’ndeki değişimleri bilmem gözlemleyebiliyor musunuz? İlçe Emniyet Müdürleri genç ve dinç hale getirildiler. Uyuşturucuyla mücadele çok büyük adımlar attı ve tüm vatandaşların da gözünün gördüğü şekilde müthiş bir gelişme gösterdi. Asayiş olayları Ağustos 2021’den önceyle kıyaslayınca oldukça düştü. Kısacası Konya Emniyeti çok başarılı bir ivmeyle çalışmasına devam ediyor.

Malumunuz İslam Dayanışma Oyunları ilimizde yapılıyor. Bu konuyla ilgili her konudan konuştuk. Otellerin doluluğundan, turizmden tutun; belediyelerin çalışmasına bakanlığın hazırlıklarına, yapılan tesislere kadar her şeyden bahsettik. Aslında hiç konuşulmayan bir konu var ki; oyunların güvenlik sağlama tarafı genelde hiç konuşulmadı. Konya Emniyeti bu yoğunluk esnasında bile çok güzel bir sınav verdi. Düşünsenize böyle bir yoğunluk içerisinde bile gerek trafikte, gerek asayişte, gerek diğer suç olaylarıyla ilgili bir düzensizlik ve keşmekeş yaşanmadı. İşte bu da Konya Emniyeti’nin başarısı bence.

Ayrıca böyle büyük ve uluslararası organizasyonlarda daha büyük emniyet olayları gözükebilir ama Konya bu konuda da en iyi şekilde hizmeti sürdürdü. Düşünsenize birçok ülkenin yüzlerce yöneticisinin geldiği Konya’da her şey yolunda gitti. Şimdi, birileri çıkıp başka plakalı emniyet araçları gördüğünü söyleyecektir. Ben ona hemen cevap vereyim. Tabii ki böyle büyük bir organizasyonda civar illerden yardım almak kadar doğal bir şey yoktur. Önemli olan çevre illerden gelen bu yardımın nasıl ve ne şekilde yönetildiğidir. Ve Konya bu konuda da tüm Türkiye’ye örnek teşkil edebilmiştir.

Şimdi konu Emniyet’ten açılmışken, bir de Emniyet’in siber suçlar biriminden bahsetmem gerekir. Geçtiğimiz gün mail adresim birileri tarafından ele geçirilmiş ve şifrem, irtibat telefonlarım gibi bilgilerim değiştirilerek ulaşmam engellenmişti. Ben de önce bu konuda ne yapabileceğimizi sormak için Emniyet Basın Birimi Müdürü Serdar Bey’i aradım. O da Siber Suçlar biriminde Kemal Bey’e yönlendirdi. Akşam bu hırsızlık vakasını yaşadım ve sabah kalktım ilk işim Siber Suçlar Birimine gitmek oldu. Orada Kemal Bey ve arkadaşları laptop ve cep telefonlarımı ellerine aldılar ve tüm gereğini yapıp mail adresimi temizleyip, benim kullanımıma tekrar açılmasını sağladılar.

Öncelikle tabii ki bu arkadaşlara bir teşekkür sunmam boynumun borcu. Ama daha önemlisi, Konya Emniyeti’ne bağlı Siber Suçlar Birimini ilk kez ziyaret etmiştim. Ve beklediğimden çok daha güçlü bir ekiple karşılaşmıştım. Bilhassa son bir senedir, Konya Emniyeti’nin bu denli ivme kazanmasının en önemli nedenlerinin başında, Emniyet Müdürü Engin Dinç’in iyi bir yönetici olması yattığını belirteyim. Bir sene önce bu kadar etkin olmayan bir Siber Suçlar Biriminin, önünün açılmasıyla artık neler yapabilecek durumda olduğunu ben kendi gözlerimle gördüm. Geleceğin belki de en önemli Emniyet birimlerinden olacak olan Konya Siber Suçlar biriminin Türkiye’de de bir ismi olduğunu söylemeden geçersem haksızlık etmiş olurum.

Tüm bu gelişmeyi, çalışma kalitesinin artmasını sağlayan en önemli dinamik tabii ki iyi bir yönetim şartıdır. Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç bu yönetimi gösterdikçe Konya Emniyeti inanıyorum ki çok büyük gelişmelere daha imza atacaktır. Konya’ya da yakışan zaten budur.

Bu yazıyı yazmamın en önemli nedeni sizler de eğer şimdiye kadar dikkat etmiyorsanız bile bundan sonra Konya Emniyeti’nin çalışmalarına dikkat kesilin. Dediklerimin ve yazımın önemini asıl o zaman anlayabileceksiniz.

Bu vesileyle de başta İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç olmak üzere, yardımlarını hiç esirgemeyen Emniyet Basın Müdürü Serdar Acar’a, Siber Suçlar Birimi polis memurlarından Kemal Bey’le birlikte tüm Siber Suçlar Birimine teşekkür eder ve çalışmalarında başarılar dilerim. Bilhassa bu zamanlarda çok önemli olan hem polisimizin hem askerimizin ayağına taş değmesin.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR