Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Huğlu ve Mustafa Akış

Huğlu ve Mustafa Akış

Geçtiğimiz gün seçim atmosferi ve stresinden bir günlüğüne de olsa uzaklaştığımız bir gündü. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış memleketi Beyşehir’in ekonomik gelişiminin merkezi Huğlu’ya bir program düzenlemişti ve bizler de bu programa eşlik ettik.

Konya basınının dışında Beyşehir basınından arkadaşlarla birlikte Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da programın katılımcıları arasındaydı. Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık Huğlu tüfeklerini anlattı. Konuyla ilgili detaylı haberleri gazetemizin ve internet sitemizin haber sayfalarında okuyabilirsiniz. Ben o konuya pek değinmeyeceğim.

Ancak şunları belirtmeden geçmeyeyim: Bir kere Mustafa Akış, gençlik teşkilatlanmasından geliyor ve Ak Parti’ye büyük emek vermiş bir isim. Haliyle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlığını sonuna kadar hak ediyor. Ve şu da bir gerçek ki bu 20 sene içerisinde kendisini politik manada da oldukça geliştiren bir kişi. Hatta diğer politika çalışmalarından farklı olarak Beyşehir’e yaptığı basın programı bile farkını ortaya koyuyor.

Ayrıca Mustafa Akış iyi bir Beyşehirli. Gembos yolundan, Beyşehir Belediyesine desteğe kadar bir çok eseri var Beyşehir’de. Tabii ki Huğlu ve Üzümlü’de yaptığı sanayi ve ticarete katkıları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Zaten bunu Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık da birçok kez dile getirdi.

Bir kere Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, Anadolu’da bundan sonraki dönemde çokça kullanılması gereken ve desteklenmesi gereken “kooperatif” tanımına son derece uygun bir yer. Hani adı kooperatif olup da kooperatif olarak çalışmayan yerlerin yanında burası örnek bir kooperatif işletmesi. Öncelikle bu yapılanması kesinlikle örnek alınmalıdır. Zaten düzgün yapılınca kooperatifin ne kadar büyüyebileceğinin de en önemli örneklerinden birisidir.

İhracatçılar Meclisi verilerine göre 2022’de sadece Huğlu, 10 ilden daha fazla ihracat yapmış durumda. Hatta buna Beyşehir ve Üzümlü’yü katarsak 35 ilden daha fazla ihracat katkısı olmuş. Ve de av tüfeğinde dünyada söz sahibi olan Huğlu şimdi de tabanca üretmeye başlamış durumda. Ve bu kadar silah içerisinde “ateşli silahlarla işlenen suçlar” konusunda da en sonlarda.

Kısacasını şöyle söylemek lazım: Huğlu, “Kırsal Kalkınma Modeli”nin en iyi örneklerinden biridir. Ve bu modeli tüm ülkede hayata geçirmek Türkiye’nin üretimine ve ihracatına yüzde 100 etki edecek bir çalışma olacaktır.

Adalet ve hukuk konusunda çok tecrübeli ve bilgili olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Akış’ın, sanayi, ticaret, kırsal kalkınma ve ekonomi konusundaki yeterliliği ve bilgisi de Huğlu gibi ayrıca haber olması gereken bir konudur.

Bu arada yemyeşil olmuş Beyşehir’e, Yaka Manastır’dan yukarıdan aşağıya Beyşehir Gölünü de içine alan bir görüntüyle bakmak inanın insanın tüm yorgunluğunu alıyor. Yani kısacası basın olarak Mustafa Akış sayesinde hem bilgilendiğimiz hem de dinlendiğimiz bir gezi yaşamış olduk. Mustafa Akış başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etmek gerekir.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR