Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Devletten başka baba-ana olmaz

Devletten başka baba-ana olmaz

İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut dün bir basın toplantısı yaparak Konya’da yapılan faaliyetleri detaylıca anlattı. Aslında bu faaliyetleri birkaç gruba ayırabiliriz. Öncelikle Narkotik konusunda başarılarını anlattı. Ki gerçekten Konya Emniyeti Narkotik konusunda çok büyük ve önemli çalışmalar yaptı.

Diğer bir konu da sığınmacılar konusu idi. Sığınmacılar konusunda da Konya çok önemli projeleri yürütmekte mesela Geri Gönderme Merkezlerinden birisinin Konya’da olduğunu öğrendik.

Ama şunu belirtmeliyim ki bilhassa bu iki konu yani uyuşturucu ve sığınmacı konusu hem Türkiye’nin hem de tüm dünyanın en büyük sorunlarından birisi durumunda. Yani biz bu büyüklükteki sorunları dahi Konya olarak en zararsız biçimde atlatmaya çalışıyoruz. Muhakkak ki genel siyaset içerisinde alınan önlemlerle çok daha sorunsuz hale gelecek konulardır bunlar.

Konya’yı direkt olarak ilgilendiren bazı konular vardı ki bunların başında çeteleşme geliyordu. Bu konuda yapılan çalışmalarla Konya’da “mafyatik” grupların kalmadığını ifade eden Müdür Karabulut, “Devlet babadan başka baba-ana olmaz” dedi.

Ruhsatsız olan pavyonların bir daha açılmayacağını da anlatan İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut “Operasyonel bir çalışma ile” şu anda ruhsatsız pavyon kalmadığını anlattı. Hatta bir anekdotla “belediyelere de bilgi verilip o pavyonların umutlanmaması için neon lambaların, tabelaların sökülmesinin gerekliliğini söylediklerini” ifade etti.

Yani Belediyeler bir taraftan içkili yer ruhsatı vermezken diğer taraftan Emniyet de bu ruhsatsız içkili yerlerin kapanması için gereğini yapacak gözüküyor. Anlaşılan bundan sonra ruhsatsız içkili yerler tamamen Konya’da ortadan kalkacak.

Bu arada Emniyet Müdürü Karabulut, Elektronik Denetleme Sistemleri’nin hiç kapanmadan görev yapacağını da üzerine basa basa söyledi ki bu da çok önemli bir konu. Yani EDS ve diğer sistemler 7/24 çalışacak ve sürücüler bu konuda bir rehavete kapılamayacak.

Trafikle ilgili önemli bir mesaj da düğün konvoyları için geldi. Karabulut, düğün konvoylarını o anda engelleyemeseler bile MOBESE’lerden tespit edip cezalarını kestiklerini belirtti. Yani düğün konvoyu yapıp da bunun cezasız kalacağını düşünürseniz yanılırsınız. Düğün konvoylarına buradan bunu da duyurmuş olalım.

Bir de trafik yoğunluğu esnasında belediye çalışanlarının yol keserek, yolu kapatarak ve ya yolu daraltarak çalışma yapması konusunda da halktan gelen şikayetleri sorduğumuzda Müdür Bey bu konuda habersiz yapılamayacağını ve de Belediye ile beraber çalıştıklarını ifade etti.

Yani Emniyet Müdürlüğünden habersiz olarak Belediye çalışanının yolu kapatması ve daraltması gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını bu anlatılanlardan anladık.

İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut’un basın toplantısında İl Müdür Yardımcıları Mustafa Eksi, Mehmet Remzi Köpüklüoğlu ve Hüseyin Aslan da hazır bulundular.

Burada önemli olan, her zaman söylediğim Konya’da en iyi bürokratlar, en iyi müdürler görevlendirilmelidir tezimi İl Emniyet Müdürlüğü bazında Hükümet gerçekten sağlamıştır. Bu yönüyle Konya, emniyet müdürlüğü çalışmaları açısından çok şanslı bir durumdadır. Bu konuda İl Emniyet Müdürümüz Mahmut Karabulut’un ve ekibinin rolü çok büyüktür.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR