Öznur İnanç

Öznur İnanç

Umudumuz bahar

Umudumuz bahar

Umudumuz bahar

Her sene Aralık ayının son haftasında yeni yılın huzur, sağlık, mutluluk getirmesini dileriz. Ne hikmetse yeni gelen her yıl geçen yılını aratır. 2018 birçok olayla bitti, ardından 2019’u huzur getirecek diye bekledik ama dünya ve ülkemizi için öyle olmadı. 2019 bir bitse de 2020 daha güzel geçse diye bekledik. 2019 bitti, 2020’ye girdik. İlk hafta huzurlu geçtikten sonra fırtınalar kopmaya başladı. Deprem, çığ, terör, uçak kazazı, sadece Türkiye’de olanlardı. Sonrasında ABD’nin Kudüs için yaptığı sözde Yüzyılın anlaşması, Coranavirüs, Suriye’nin durumu ve birçok olay silsilesi…

2020’de çığlık çığlığa gidiyoruz ama umudumuz halen bir düzelmenin olmasında.  Yeniden her şeye güzel bakma ve gerçekten her şeyin düzelmesini istiyoruz.  Kötü olaylar artık bitmesini istiyoruz ve kötü insanlar bu yıl hiç olmazsa  fırsat bulamamalarını diliyoruz.

Umudumuz bahar

2020 yılının korkuyla gittiği bu günlerde umudumuz bahara kaldı. Şubat ayını yarıladık ve baharın kapılarını gördük. Şubat ayının son günlerinde cemreler düşecek ve havalar iyiden iyiye ısınacak. Mart ayında göçmen kuşlar gelecek, tomurcuklar oluşmaya başlayacak, karlar eriyecek, kardelenler çıkacak. Nisanda ise doğa hareketini hızlandıracak ve mayısta baharın zirvesini yaşayacağız. Tüm kötülüklerin son bulmasını ve çocuklarımıza geleceğimize daha güzel getirmek için bunları diliyoruz. Yeniden başlamak için, yeniden güzel günler görmek için kötülüklerin sonunu istiyoruz.

Doğa demişken her zaman aklımda olan hayvan sevgisini de geçmeden olmaz. Doğayla iç içe olmanın başında doğayı ve hayvanları sevmek geliyor. Baharda bunalan kişilerin en güzel yapacağı şey, AVM’lerin insanı geren havasından ziyade doğada keşif yaparak geçirmeleridir. Burada güzel böceklerle ilgilenin, hayvanları izleyin, kuşların mücadelesine şahit olun. İnanın bunları yapanlar gerçek huzuru bulacak ve kendisini, çevresini ve her şeyden önemlisi yaradanı daha çok sevecektir. İçimizin daraldığı bu günlerde, ruhumuzun arınması gerektiği bu günlerde baharı gelmesini beklemek ve yeniden doğuşa şahit olmak herkesi özüne tekrar döndürecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öznur İnanç Arşivi
SON YAZILAR