Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Salgına dikkat!

Salgına dikkat!

Son günlerde hastane koridorlarını dolduran hastaların büyük bir çoğunluğunun grip olduğunu bilmem söylememe gerek var mı? Türkiye'de bir milyondan fazla kişiyi etkisi altına aldığı belirtilen grip salgını nedeniyle son günlerde boğaz ağrısı, öksürük, yüksek ateş şikâyetiyle sağlık merkezlerini arayan ve başvuranların sayısında yüzde 25 artış olduğu da açıklandı.

                            

Özellikle okulların tatil olması daha büyük bir salgını etkilese de yine de azımsanmayacak derecede grip hastası etrafımızda. Doktorlar özellikle çocukların ve yaşlıların bu salgından daha fazla etkilendiğini söyleyerek kalabalık ortamda bulunmamaları konusunda tavsiyede bulunuyorlar.

 

Karın yağmamış olması, havaların soğuk ve ayaz geçmesi gribin daha da artmasına sebep olmaktadır. Grip olduğunuzda ne yapmamız gerektiği konusunda açıklamalarda bulunan doktorlar, öncelikle grip ya da soğuk algınlığı olan kişilerden uzak durun, mümkün olduğunca kalabalık ortamlarda bulunmayın önerisinde bulunuyorlar.

 

Evden dışarıya çıkmadan önce dışarıdaki hava durumu ile ilgili bilgi sahibi olunmasını ve ona göre giyinmemizi öneren doktorlar, C vitaminini bolca almamızı da salık veriyorlar. C vitamini içeren yiyecekleri çok daha fazla tüketilmesi ve doktorunun önereceği doğru ilacın kullanılması hastalığın ağırlaşmadan kısa sürede iyileşmesine neden olduğu bilinmektedir.

 

Ayrıca iş, okul, otobüs gibi kalabalık mekânlarda mümkünse kapı kolu gibi ortak kullanım araçlarına dokunmamak, dokunmak zorunda kaldığınızda bol sabunlu su ile yıkamakta önerilen tedbirler arasında. Bolca istirahat etmek ve düzenli bir uyku uyumakta hastalıktan korunmamızı sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR