Havvanur'la Helal Sofram - Tahinli kurabiye
Tahin severlere müjde!
Az malzeme ile pastane lezzetinde bir tarif ile sizlerleyiz. Lezzetinden şüphe duymayacağınız, deneyen herkesin çok beğendiği ve tekrar tekrar yapmak istediği tahinli kurabiye tarifini denediğinizde bizi daha iyi anlayacaksınız.
Yapımı da kolay, kurabiyemizin üzerindeki ceviz parçalarının ağza gelmesiyle büyük bir keyif yaşayacaksınız. Misafirlerinize yapın diye tavsiyelerde bulunduğumuz kurabiyelerden farklı olarak tahinli kurabiyemizi ilk önce kendinize yapın ve bu lezzet ile kendinizi ödüllendirin.
Tattığınızda kendiniz misafirlerinize de yapmak isteyeceksiniz zaten. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
200 g oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 yumurta sarısı (akını üzeri için ayırın)
1 paket vanilya
Yeterince un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Üzeri için:
Dövülmüş ceviz
Yumurta akı
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, tahin, yumurta sarısı, vanilya, toz şeker ve unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. Kurabiye hamurundan bir parça alarak elimizle yuvarlayalım. İlk önce yumurta akına daha sonra dövülmüş cevize bulayarak tepsiye yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından aldığımız kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.