Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Pastane Usulü Kandil Simidi

Pastane Usulü Kandil Simidi

Bu hafta sizlere çok enfes bir tarifim vereceğim. Pastane usulü kandil simidi. Tadı birebir aynı. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz kurtarıcı lezzet. Zamanınız varken fazla fazla yapın. Kolay kolay bayatlamıyor.

Nişasta ve sirke sayesinde gevrek bir tadı var. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Şimdi tarifimize geçelim.

MALZEMELERİ

»1 paket margarin ya da tereyağı (250 gram)

»1 çay bardağı sıvı yağ

»1 su bardağı nişasta (buğday, mısır fark etmez)

»1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

»1 yemek kaşığı yoğurt

»2 tatlı kaşığı şeker

»1 çay kaşığı tuz

»Alabildiğine un

ÜZERİ İÇİN:

»1 yumurta

»1 su bardağı kadar susam (kavrulmuş)

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında yumuşamış katı yağı yoğurma kabımıza alalım. Sıvı yağ, yoğurt, sirke, şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım. Nişasta ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu hazırlayalım. Kabartma tozu kullanılmıyor.

Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde beze yapalım. Tezgah üzerinde rulo yapıp sonra iki ucundan birleştirerek halka şeklini verelim.

Üzeri için 1 yumurtayı çatalla iyice çırpalım. Ön ve arka tarafını önce yumurtaya sonra susama batırarak simidimizi hazırlayalım. Resim yardımcı olacaktır. Hazırladığımız simitlerimizi tepsimize alalım. Bu ölçüden 30 adet simit çıkıyor. 180 derece fırında pişmeye bırakalım.

Nefis mi nefis çıtır mı çıtır simitlerimizi 20 dakika sonra fırından alabiliriz. Fırından fırına pişme süresi değişebilir kontrol edelim. Afiyet olsun.

simit.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR