Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Bisküvili pasta

Bisküvili pasta

Yumurtayla probleminiz olsun, olmasın çok seveceğiniz yumurtasız bir pastacı kreması. Kıvamı yumuşacık ipeksi. Bir çok tarifinize yakışacak ve gelelim bu pastaya. Bisküvili pasta demeye bin şahit arayacağınız türden kahveli sütle ıslanmış bisküvileri, yumuşacık kreması ve beyaz çikolatalı sosuyla hafif ve çok lezzetli bir pasta.

photo1683918330-001.jpeg

Yumurtasız Pastacı Kreması

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

3 dolu yemek kaşığı un

3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 dolu yemek kaşığı tereyağı

1 poşet toz krem şanti

YAPILIŞI

Tencereye öncelikle kuru malzemeleri koyarak karıştıralım. Ardından sütü ekleyip karıştıralım ve ocağa alalım. Karıştırmayı hiç bırakmadan kaynayana kadar devam edelim. Sonra ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Bu sırada tencerede daha yavaş soğuyacağından pişirdiğimiz kremayı bir borcama alabiliriz. Ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutalım. Sonra üzerine değecek şekilde streç film koyup buzdolabına koyalım. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra çırpma kabına veya mutfak şefine alıp toz krem şantiyi de ekleyip ortalama 5 dakika çırpalım. Mutfak şefinde istediğimiz kıvama biraz daha hızlı gelebilir. Mikserle çırpılacaksa da sonuç değişmez yine aynı şekilde çok güzel bir krema olur. Sadece mikserle 5 dakikadan fazla sürebilir. 500 gram kadar petibör bisküvi (ortalama 3-4 sıra ve ben çifte kavrulmuş olanı tercih ettim)Bisküvileri ıslatmak için; 1 su bardağı ılık sütle 1 dolu yemek kaşığı nescafe vb karıştırdım. Her katta her bisküviyi fırçayla biraz ıslatmanız yeterli. Ben pastayı 4 kat bisküviyle yaptım. İyice soğutmak önemli. En az 4-5 saat veya 1 gece dinlendirin.

Beyaz çikolatalı sos için;

1 kutu (200 mi) kremayı bir tencerede kaynama noktasına gelince hemen alın ve içine 160-180 gram beyaz çikolata ekleyip karıştırın. Pastanın üzerine sosu döküp yayın. Ben şekil vermek için bir kaşıkta eritip sıktım. Soslu şekilde de pasta dolapta biraz soğuduktan sonra artık dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR