Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Sütlü aşure

Sütlü aşure

MALZEMELER

5 adet incir

5 adet kuru kayısı

1 avuç kuru üzüm

2,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı un

Yarım su bardağı şeker

1 vanilya

1 portakal rendesi

YAPILIŞI

Kuru malzemelerin üzerine kaynar su döküp 15 dakika ıslatalım. 15 dakika sonra süzüp incir ile kayısıyı doğrayalım. Süt, un, nişasta, şeker ile sürekli karıştırarak muhallebi yapalım. Altını kısıp içine yarım tatlı kaşığı tereyağ vanilyayı koyalım ve eriyince altını kapatalım. Doğranmış malzemeleri üzüm dahil portakal rendesi ile muhallebiye karıştıralım ve kaselere pay edelim. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

sutlu-asure-kose.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi