Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Pamuk Prenses

Pamuk Prenses

whatsapp-image-2023-03-28-at-19-35-25.jpeg

Bence Ramazan ayında en favori tariflerinizden biri bu tatlı olacak. O kadar güzel oldu ki yumuşacık ipek gibi kreması, pamuk gibi ıslak keki ve üzerindekilerle resmen efsane.

Keki için;

4 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı ılık su

2 su bardağı un

Yarım su bardağı nişasta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yumurta beyazıyla şekeri kar beyazı olana kadar çırpalım. Yumurta sarılarını ekleyip bir dakika kadar karıştıralım. Suyu ve kuru malzemeleri de ekleyip çok kısa süreli düşük devirde çırpalım. Büyük boy dikdörtgen borcam, kare borcam ve benzer ölçülerde yağlanmış bir fırın kabına kek karışımını dökelim. 180 derecede ısınmış fansız alt üst ayar fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.

Pastacı kreması için;

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

3 dolu yemek kaşığı un

3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

3 yumurta sarısı

Bir tutam tuz

1 paket vanilya

1 poşet toz krem şanti

Tencereye kuru malzemeleri koyarak karıştıralım. Ardından süt ve yumurta sarılarını da ekleyip ocağa alalım. Sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilya koyalım ve oda sıcaklığına gelince üzerini kapatıp buzdolabında en az 2-3 saat soğutalım. Sonra toz krem şanti ekleyip mikserle veya mutfak şefinde en az 5 dakika çırpalım. Krema artık hazır.

Süt şerbeti için; 3 su bardağı süt

1 kutu krema (200 mi)

İki malzemeyi de bir kaba koyup karıştırın. Kek fırından çıkıp bir 5 dakika kadar dinlendiğinde kremalı süt karışımını üzerine dökün. Kek sütü tamamen çektikten sonra üzerine pastacı kremasının tamamını döküp yayın. Bu şekilde buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Sonra üzerine Hindistan cevizi, antep fıstığı ve beyaz çikolata serpebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR