Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Yoğurtlu Sultan Kebabı

Yoğurtlu Sultan Kebabı

Yapımı kolay ve çok lezzetli bir tarifle yine sizlerle birlikteyiz.

Aslında kebap olarak geçiyor ama mantı gibi de bence hatta beytiyi de diyebiliriz. Ramazanlarda mutlaka yaptığım yemeklerdendir, tavuk suyuyla ıslatılmış yufkaların kattığı lezzete üzerindeki sos ve iç malzeme de eklenince ortaya çok lezzetli bir yemek çıkıyor.

MALZEMELER

Yarım kilo kadar tavuk göğsü

Hazır yufka

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 adet kırmızı biber

2-3 adet yeşil biber

Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber

YAPILIŞI

Öncelikle tavuk etlerini küçük küçük doğrayalım, kuş başından baya küçük olsun. Tavukları 2-3 yemek kaşığı yağ ile pişirmeye başlayalım. Ardından yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ekleyelim, (tavuk eti ve soğan tam pişmiş biberler biraz diri kalsın). Ocaktan almadan en son baharatları ekleyip iç harcı soğutalım.

3 tane hazır yufkayı üst üste koyup 6 veya 8’e bölelim. Kestiğimiz üçgen yufkalara tavuklu iç harçtan koyup kalem böreği gibi saralım 180 derecede pişirelim. Fırından çıkarınca ılık tavuk suyuna bulayalım, 3-5 saniye suda durması yeterli (tavuk suyunuz yoksa normal suyla da ıslatabilirsiniz, ama tavuk suyuyla çok daha lezzetli oluyor) Islatma işlemi bitince 3’e veya 4’e kesip servis tabağına dizelim. Üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt döküp en son yağlı sosu dökelim. Yağlı sosta tereyağ, pul biber ve toz kırmızı biber var.

Afiyet olsun.

yogurtlu-sultan-kebabi.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR