Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Beyaz Supangle

Bu hafta sizlere sunumu da tadı da müthiş güzel ve çok hafif bir tatlı tarifi vereceğim.
Malzemeler
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
5 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket beyaz çikolata ( 80 gr)
1 su bardağı soğuk su
6 adet kedi dili bisküvi
Ortalama 6 tane bardak yeterli oluyor. Kaselerin büyüklüğüne küçüklüğüne göre sayısı da değişebilir.

Hazırlanışı
İlk olarak süt, un, şeker, yumurta sarısı tencereye alınır. Orta ateşte iyice kaynayana kadar muhallebi yapılır. Pişen muhallebimize çikolata ve tereyağı eklenir. Eriyene kadar karıştırılır. İlk sıcağı geçince bir bardak soğuk su eklenir ve karıştırılır. Kedi dili bisküviler üçe kesilerek kaselerin altına yerleştirilir. Eğer tatlınız kısa sürede yenilecekse bisküvileri süt ile ıslatıp yerleştirebilirsiniz. Ben öyle yaptım ama uzun süre dinlenecekse ıslatmaya gerek yok. Muhallebi kaselerin üzerine eşit şekilde paylaştırarak soğumaya bırakılır. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar