SERENDİPÇE
İnsanın yapılacaklar listesinde bir çok şey vardır. Hep erteler veya bir türlü harekete geçiremez. Dillendirir, zihninde dolaştırır durur. Hep gelecek cümleleriyle o zamanı bekler. Ta ki dışardan bir ivme kuvveti gelinceye kadar. İşte bende o grubun içerisindeydim.
Bu gün o ivme kuvvetinin, harekete geçme noktasından bahsetmek istiyorum.
Birbirini hiç tanımayan tek ortak noktaları okumak ve Paris'te yaşamak olan 19 kişi birbirini hiç tanımadan, birbirinin hikayesini, yaşam tarzını, algısını, dünya görüşünü, karakterini velhasıl hiç bir unsurunu bilmeden bir hikaye yazdılar.
Biraz ilginç gelecek ama bu kişiler birbirinin yazdıklarını sıra kendilerine gelinceye kadar hiç görmediler. Sıra kendisine gelen o güne kadar yazılanlardan alarak hikayeyi kendisi istediği gibi, istediği şekilde özgürce yazdı. Hikayenin başından sonuna kadar tek bir yazardan çıkmış gibi akıcılığı olan bu hikayeyi başından sonuna kadar hiç bir yazan kişi okuyamadı. Ancak yazım süresi bitince hep birlikte okuyabildi.
On dokuz farklı kalemden oluşan bu hikaye, Paris'in turistik olmayan ve bilinmeyen sokaklarında dolaşırken, yazanlara da bir çok sürpriz maceralar ve deneyimler sundu. Ortaya çıkan bu eserin isminden, kapak tasarımına, fotoğrafından, editörüne baskısından, ulaşımına kadar her şeyi kollektif olarak birlikte karar verip ortaya güzel bir kitap çıkardılar. İşte başta yazdığım ivme kuvveti benim için tamda bu noktada devreye girdi. Çünkü o 19 kişiden biride bendim.
Kitabımızın ismi "Serendipçe"
Anlamı, hiç umulmadık bir anda hayatın seyrini olumlu yönde değiştiren tesadüfler...
Hepimizin hayatı içerisinde bir yerlerinde mutlaka serendipçe rüzgarı esmiştir. Bu rüzgar, insanın önüne çıkan bir şans olarak da düşünülebilir bir tesadüf olarak da. Yalnız bir nokta var ki bu rastlantılar, kişinin dikkatine, deneyimlerine odaklanması ile gerçekleşen ve sadece şansa bağlı olmayıp, aynı zamanda kişinin aktif bir rol oynamasıyla da ilişkilidir.
Benim içinde "Serendipçe" hikaye kitabına dahil olmak bir tesadüften öte, deneyim ve kendi kozamın dışına çıkmak için bir odaklanma noktası oldu. Uzun zamandır yazmak istediğim ve bir türlü harekete geçiremediğim kızlarıma söz verdiğim o kitabı yazma vaktimin geldiğini anladım. Üretmek yeni farklı bir şey ortaya çıkarmak, gelecek zamanlı cümlelere bir nokta koymak için.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.