Halime Bilgin

Halime Bilgin

Bu Yıl Paris İçin Yatırım Yılı

Bu Yıl Paris İçin Yatırım Yılı

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan olimpiyatlar, tüm dünyanın dikkatini açılış töreni ile üzerine çekerken hala konuşulmaya devam ediyor.

İyi bulanlar ve alkışlayanlar yanında eleştiri yağmuruna tutanlar ve bir takım çıkarımda bulunanlar bir şekilde Paris'i ve Fransa'yı gündeme taşıyorlar.

Dünya medyasında bunlar olurken, olimpiyat oyunları Paris'te tüm hızı ile devam ediyor. Oyun alanlarına yerli halkın girebilmesi için QR kodu sistemi getirildiği ve belli bölgeler trafiğe kapatıldığı için Parislilerin oyunları rahat izlemesini sağlamak adına bir çok bölgede, parklara açık hava gösteri alanları oluşturuldu. Buralarda dev ekranlardan oyunlar direkt verilerek etkinlikler düzenleniyor. Paris'te oturanlar kısıtlamalara tepki göstererek tatile çıksalar ve memnuniyetsizliklerini dile getirseler de yetkililer oyunları sorunsuz bir şekilde atlatmak ve güvenliği en üst düzeyde sağlamak için Parislilerin bu tepkisine kulaklarını kapatmış durumdalar.

Şu an için Paris evet bir bölümü kapalı cezaevine benzetildi ve sakin oluşu turistler tarafından beğeniliyor. Fakat oyunlar sonrası Parislilerin bir müddetliğine gittiği tatilden dönüşü ile eski kalabalık haline döneceği kesin. Üstelik bu kalabalığı sadece Paris'te oturanlar değil, tüm bu yapılan eleştiriler ve alkışların etkisi ile oluşan bir şekilde Paris'e kulakları dikkat kesilenlerin dolduracaklarını da düşünmek gerek.

Bu açıdan bakıldığı zaman şu an her şeye rağmen Paris'e yatırım yapılıyor. Belki olimpiyat oyunları sırasında beklenen turist sayısına ulaşılamadı ama sonrasında belki de gelecek yıl turist patlaması yaşanacak. Her zaman altını çizdiğim bir söz var. Fransa reklam yapmasını ve bunu fırsata çevirmesini çok iyi bilen bir ülke.

Olimpiyat oyunlarında da bunu en güzel şekilde kullandı. Paris’in tüm bölgelerinde farklı spor dallarına ait oyunların oynanacağı alanları önceden belirleyerek hazırladı ve bu programı ile Paris'in tüm turistik bölgelerini tanıtmış oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halime Bilgin Arşivi