Halime Bilgin

Halime Bilgin

Yüzyıl Arayla Ev Sahipliği

Yüzyıl Arayla Ev Sahipliği

İlki 1900 ikincisi 1924 yılında düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunları Fransa'nın başkenti Paris'te 100 yıl sonra tekrar düzenleniyor. Üçüncü kez ev sahipliğini üstlenen Paris şehri olimpiyatlara hazır.

26 Temmuz -11 Ağustos 2024 tarihleri arasında toplamda 41 adet seçilmiş mekanda,18 gün boyunca, 32 spor dalında ve 329 etkinlik olarak olimpiyat oyunları gerçekleştirilecek.

Açılış 26 Temmuz’da ,üç saatlik bir gösteri şeklinde Seine Nehri üzerinde ve belirlenen duraklarda dans, görsel sanatlar ve müzik eşliğinde bir çok sanatçının katılımı ile yapılması planlandı. Ayrıca Fransa'nın mimarisini gösteren bir çok tabloda açılışa eşlik edecek.

Ayrıca, sporcuların konaklama ihtiyacı için yapılan olimpiyat köyü, doğal malzemelerle inşa edilerek, ağaçlandırma, güneş enerjisi ve klima yerine rüzgar kullanılması tasarlanarak yapıldı. Su sporları için Seine Nehri temizlendi. Hatta bunu göstermek ve yapılan eleştirilere cevap olması için sağlık bakanı ve bir kaç ünlü isim nehirde yüzdü.

Birde güvenlik açısından, yaklaşık 20 bin asker ve 40 binden fazla polis memuru görevlendirildi. Diğer ülkelerden yaklaşık 2 bin asker ve polis de bu büyük güvenlik operasyonuna destek vereceği açıklandı.

Yalnız tüm bu hazırlıklar yapılırken, Paris halkı için sıkıntılı durumlarda yok değil.

Mesela ;

Oyunlar sırasında Paris'te otobüs ve metro ücretleri iki katına çıkacak. Paris halkını endişelendiren bir başka adım ise araç trafiğine ilişkin getirilen sınırlamalar. Bazı metro istasyonları ve tren istasyonları oyunlar boyunca kapalı olacak. Yolların bir kısmı olimpiyatlar için kullanılmak üzere halka kapatılacak.

Tüm bunlardan dolayı halkın büyük bir kısmı şimdiden Paris'ten bir müddetliğine gittiler.

Beklentiye göre, Paris’e oyunlar boyunca 15 milyondan fazla turist geleceği düşünülüyor.

Olimpiyatların Parisliler için sevindirici tarafı ise, oyunlardan önce halk için bir çok su aktiviteleri şimdiden başladı ve olimpiyat için yapılan bazı yenilikler de sonrasında devam edeceği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halime Bilgin Arşivi