Fatih Şeker

Fatih Şeker

Konya’da basketbola neden önem verilmiyor?

Konya’da basketbola neden önem verilmiyor?

Evet, soru çok açık ve net… Konya’da neden basketbola önem verilmiyor?

10 yıldır Konya’dayım. 7 yıldır spor basınının içindeyim. Futbolun haricinde salon sporlarına da önem verilmesi gerektiği noktasında didinip duruyorum.

Süper Lig’de oynayan 2 takımı da yanlış planlama sonucunda kapattık. Kombassan Konyaspor zamanında şehirde yaşanan basketbol heyecanını büyüklerimiz anlatınca hayret ediyoruz. Şimdi ise gelinen nokta üzüntü verici.

Basketbol kültürü olan Konya’da maalesef şehrin ileri gelenleri bu sporu sevmiyor. Sevenler de bir elin parmağını geçmiyor.

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden Konya’da basketbol altyapısı ise iyi durumda. Bu sezon altyapıda önemli başarılar kazanıldı. Ancak oyuncuyu basketbola yönlendirecek ve hedef koyacağı bir takım yok ortada. Belki yetenekli onlarca sporcuyu bu yüzden kaybettik.

Konya’nın her yıl ilk 500’e giren büyük sanayi kuruluşlarını saymaya gerek yok. Belediyelerimiz ise Selçuklu dışında basketbola değer vermiyor. Bu iş aslında halka en büyük hizmettir…

Şu an özellikle Basketbol 1.Lig’den çok sayıda takımın durumu net değil. Konya’da herhangi bir belediye veya oluşum isterse 1.Lig’de rahatlıkla oynayabilir. Burada sadece istemek önemli. Yapılacak masraf ceviz kabuğunu bile doldurmaz…

Sakarya’da belediye desteğinin sonunda kısa zamanda nasıl bir başarının ortaya çıktığını herkes gördü. Küçük ilçe takımları da belediye destekleri ile 1.Lig’e çıktı. Konya’da ise yaprak kımıldamıyor. Gerçekten Konya’nın basketbolda utanması lazım. Bu işe birileri el atması gerekiyor artık.

Konya, bir Yalova, Bir Düzce, bir Afyon bir Giresun kadar olamıyorsa diyecek bir söz yok…

Selçuklu Belediyesi de olmazsa şehirde basketbol hiç olmayacak. Ama onlar da sadece altyapıya önem vermelerinden ötürü üst liglerde takımı yok.

Biz bu işin sadece erkek basketbolu tarafını söylüyoruz. Kadın basketbolunda ise Konya’nın hiç esamesi okunmuyor.

Borcunu bitiren Konyaspor, neden basketbol şubesi açmaz?

Şehirdeki en büyük sivil toplum örgütü olan Atiker Konyaspor, kazanılan başarılardan sonra borcunu sıfırladı. Aziz Bekir öncülüğünde Basketbol okulu açıldı ancak daha ilerisi gelmedi.

Sadece tabela olarak kalacaksa sorun yok! Konya’da basketbol sürekli olarak var olacaksa ve sağlam bir temele oturacaksa Konyaspor bu işin içinde mutlaka olması gerekiyor…

Ekonomik olarak zor günler yaşayan Bursaspor bile basketbola yatırım yaptı ve bu sezon Süper Lig’i son anda kaçırdı. Bursaspor bu zor günlerinde bunu yapıyor da Konyaspor neden yapmasın?

Konyaspor bugün istesin Basketbol Federasyonu direkt olarak 2.Lig’e alır. Ama daha basketbol okulundan ilerisini göremedik.

Basketbola öyle ahım şahım paralar da gerekmiyor. Buradan Başkan Ahmet Şan’a sesleniyorum: Her yıl basketbola 1 milyon lira ayıramaz mıyız? Konyalıyım diyen herkes bu işe kafa yormalı. Yeşil sahalarda fırtına gibi esen Konyaspor, neden parkelerde de eski günlerine dönmesin?

Bu büyük spor salonlarında Konyalılar, bazen basketbol maçları da izleyebilmeli diye düşünüyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR