Fatih Şeker

Fatih Şeker

Konyaspor Basket için iddialı sezon

Konyaspor Basket için iddialı sezon

TBL’de sezon bu hafta başlıyor. Geçen sezonun ortasında Selçuklu Basket’i devralan Konyaspor, sezona Süper Lig hedefiyle başlıyor.

Geçen sezon yarı final serisinde Ormanspor karşısında 2-1 öne geçtikten sonra evimizdeki maçı kazansak bugün İBB’nin çekilmesiyle Süper Lig’de olacaktık. Keza bir önceki sezon da Afyon’u geçsek yine yaşanan çekilmeden ötürü Süper Lig’e çıkacaktık. Kısmet olmadı…

Bu sezon yeni bir yapılanma var. Uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar umutlu başlıyoruz sezona. Beklediğimden çok daha iyi bir kadro kuruldu. Sezon başında alınmasını istediğim yerli isimlerinden 5'i şu an kadroda. Öyle ahım şahım paralar da harcanmadı. Dengeli ve planlı bir bütçe ile iyi bir organizasyonla sezona başlıyoruz.

Takımın başında benim de çok güvendiğim hocalardan Ozan Bulkaz var. Nihat Mala da uzun yıllar Karşıyaka ve Trabzonspor’da çalışmış, bu konuda tecrübesi olan bir genel menajer. Aslında bu isimleri bir alt lige getirmek de önemli. Burada elbette Konyaspor isminin büyüklüğü devreye girdi. Zira Ozan Bulkaz’a Süper Lig’den bazı takımların ilgisi vardı.

Sezon öncesi önemli şanssızlıklar yaşadık. Manisa’da turnuvada İbrahim Yıldırım ve Shaquille Goodwin sakatlandı. Federasyon Kupası’nda da kaptan Mehmet Özdoğan sakatlandı. Neyse ki sakatlıklar ciddi değildi.

TBL’de geçmişte çok iddialı ve yüksek bütçeli takımların hayal kırıklığı ile sezonu kapattığına birçok kez şahit olduk. Sürprizlere gebe bir lig. Son örneğini de Federasyon Kupası’nda gördük. Kimsenin şans tanımadığı Finalspor, şampiyon oldu. O yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor.

Kağıt üzerinde Petkimspor’u ligin en iddialı takımı demek yanlış olmaz. Konyaspor haricinde Akhisar, Denizli ve Mamak ve Fethiye de iyi kadrolar kurdu. Ben bu 5 takımdan ikisinin Süper Lig'e çıkacağını düşünüyorum. Manisa, Balıkesir ve Finalspor ise sürprizi kovalayacak.

***

Yerli rotasyonumuzun genel olarak iyi olduğunu düşünüyorum. Yabancı oyuncuların göstereceği performans belirleyici olacaktır. Hem Wilbekin hem Goodwin, sezon öncesi oynanan maçların üzerine koyması lazım. Lig sert, elbette bir alışma dönemi olacaktır. Umarım her iki oyuncudan da yüksek verim alarak sezon içinde yabancı transferine ihtiyaç duymayız.

Konyaspor ismi mutlaka Süper Lig’de olmalı. En büyük artımız arkamızda Konyaspor markasının olması. Başkan Hilmi Kulluk’un basketbola olan ilgisi sevindirici. Kulüp organizasyonu Süper Lig seviyesinde. Oyuncuların da çok istekli ve şampiyonluk yolunda kenetlendiğini biliyorum. Takıma her türlü olanak sağlanıyor. Sezon boyunca maaş konusunda bir sıkıntı yaşanmazsa bu iş olur...

Taraftarın vereceği destekle özellikle iç sahada kayıp yaşamamak lazım. Konya’da 15’te 15 yapmak adına taraftara büyük iş düşüyor. Basketbolda taraftarın desteği futbola oranla daha etkili oluyor.

Lig uzun maraton. Elbette kötü yenilgiler ve forma düşüklükleri olabilir. Bu oyuncular için de geçerli. Hayal kırıklığına uğramamak lazım. Önemli olan bu maratonun sonunu iyi oynamak.

Konyaspor Basket'in takım kimyasını oturttuğu takdirde bu sezon ya direkt ya da play-off maçları sonucunda Süper Lig’e çıkacağını düşünüyorum. Takımın tek hedefi de bu zaten. Bu takımın sezon sonunda Süper Lig dışındaki her sonucu başarısızlık olur. Ozan hocanın bu noktada büyük bir sorumluluğu var. Gemlik Basketbol ile başlayacak olan zorlu süreçte Dev Kartal’a başarılar diliyorum. Umarım şampiyonluk sezonumuz olur.

Son olarak Konya şehrinin de bu takıma sahip çıkması gerekiyor. İsim ve forma sponsorlukları ile bu organizasyonun daha da iyi duruma gelmesi adına gayret göstermeliyiz. Yine Konyalı büyüklerimizin iç saha maçlarında yer almaları takıma manevi anlamda güç katacaktır. Hep beraber kenetlenerek Konya’yı basketbolda Süper Lig’e taşımalıyız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR