Fatih Şeker

Fatih Şeker

Spor kenti Konya

Spor kenti Konya

Tarih ve kültür şehri Konya, tarihinin en büyük spor organizasyonu düzenliyor. Yıllar önce 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın İstanbul’dan Konya’ya alınmasına çok sevinmiş ve heyecanlanmıştık. Ev sahibi şehir protokolünde bu heyecanımız daha da arttı.

Birçok noktada marka şehir haline Konya, sporda da özellikle son yıllarda çıtayı yükseltti. Ulusal ve uluslar arası çok sayıda organizasyondan alnının akıyla çıkan Konya, çok önemli bir tecrübeye ulaştı. Burada yerel yönetimlerin hakkını da vermek gerekiyor. Başarılı çalışmalar yapıldı. Farklı branşlardaki her organizasyonun altından başarıyla kalktık.

İslami Dayanışma Oyunları, Konya’nın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak. Binlerce sporcu şehre gelecek. Günlerce ulusal ve uluslar arası yayınlarla İslam ülkelerinin kalbi Konya’da atacak. Çok sayıda yabancı gazeteci Konya’ya gelecek ve kendi ülkeleri adına yayınlar yapacak.

İslami Dayanışma Oyunlarını sadece spor faaliyeti olarak görmemek lazım. Şehre her alanda büyük katkısı olacak. Konya, tarım ve sanayi şehrinin yanı sıra aynı zamanda çok önemli bir turizm şehri de. Bu oyunlar sayesinde ve yapılacak tanıtımla beraber Konya’nın turizm potansiyeli daha da gün yüzüne çıkacak. Selçuklu’ya başkentlik yapmış Konya, tarihi dokusu ile gelen tüm misafirleri büyüleyecektir.

Bu büyük organizasyonun belki de en önemli artısı tesisler olacak. Oyunlar için Konya’ya çok önemli tesisler kazandırıldı. Büyükşehir Belediye Stadı’nın yanına yapılan Olimpik Yüzme Havuzu, Atletizm Pisti ile Konya Veledromunu şehrin spor altyapısına büyük katkı sağlayacak. Ayrıca mevcut tesislerin de modernizasyonu yapıldı.

Bu tesislerin yapımı ile sonraki yıllarda da çok sayıda ulusal ve uluslar arası şampiyonalar da Konya’da yapılacak. Artık Konya’da hangi branş olursa olsun en büyük spor organizasyonları yapılacak bir tesis ağı oluştu.

Son 7-8 yıllık süreçte Konya, spor şehri olma yolunda da çok önemli bir adım attı. Elbette şehrin spor lokomotifi Konyaspor’un futbol ve basketboldaki başarısı, düzenli bir organizasyonla yıllarca yer aldığı Süper Lig ve üçüncü kez katıldığı Avrupa kupalarında mücadele etmesini çok önemsiyorum.

Konya halkının spora olan bakışı da herkesin takdirini topluyor. Milli maçlarda yaşanan coşku herkesin malumu. Konya halkının İslami Dayanışma Oyunlarında da tribünleri dolduracağına inanıyorum. Özellikle milli sporculara madalya sürecinde vereceğimiz destek onları motive edecektir.

10 gün boyunca şehirde tek gündem maddesi spor olacak. Herkes sporu konuşacak. Türkiye’deki herkesin gözü de Konya’da olacak. 3 yıldır bu organizasyonun sorunsuz geçmesi adına arka planda çok büyük emek veriliyor. Onlarca kez toplantılar yapıldı. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Ben bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Unutmadan Konya’nın aynı zamanda ‘2023 Dünya Spor Başkenti' olduğunu da unutmamak lazım. Konya, bu organizasyonun ardından 2023 yılı itibari ile sporda marka şehir haline gelme adına belki de zirveye çıkacak.

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, organizasyonda madalya mücadelesi verecek tüm sporculara başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR