Konyaspor Geliyor Bak
Evet, Atiker Konyaspor uzun yıllar sonra parkelere geri döndü. Hem de çok iyi bir planlama ve hedeflerle. Dile kolay tam 18 yıl sonra profesyonel takım olarak Konyaspor’u parkelerde izleyeceğiz.
2014 yılında Konyaspor adını alan, 2016’da ise kapatılan Konyaspor’un isim ve renkler dışında şimdiki kulüple hukuki olarak hiçbir bağı yok. Logosu, yönetimi, planlaması her şeyi farklıydı. Konyaspor, 2001’den sonra ilk kez kendi bünyesinde bir yarışmacı takımla yer alacak basketbolda.
2016’da takımın kapatılmasının ardından 2017’de Selçuklu Belediyesi’nin gayretleri ve TBF’nin daveti ile yeni bir heyecan geldi Konya’ya.
Yalnız, kulübün devamlılığı noktasında sürekli kafalarda soru işaretleri vardı. Sezon başında devam edilip edilmeyeceği dahi belli değildi. Basketbolda yaşanan mali kriz en çok Konya’yı vurdu. Bu sezon Selçuklu Basket’te oyuncular Ekim-Ocak arası çok zor günler yaşadı.
İşte sonunda Atiker Konyaspor yönetimi, olaya el attı.
Hilmi Kulluk başkanlığındaki yönetim göreve gelmeden önce basketbol ve diğer amatör branşlar noktasında söz vermişlerdi. Bu sözlerini de yerine getirdiler. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü çok büyük bir sorumluluğun altına girdiler. Belki sezon sonunda kilit vurulacak Konya basketboluna yeni bir heyecan getirdiler.
Peki, bundan sonra ne olacak…
Bu yıl kadro korunsaydı Süper Lig’e çıkmak çok zor değildi aslında. Kadrodan 3 değerli isim ayrıldı ve rotasyon ciddi derecede zorlaştı. Cengiz Karadağ ve ekibi, sonuna kadar bu hedefi zorlayacaktır ama Süper Lig’e çıkmak bu şartlarda kolay görünmüyor.
Öncelikle planlama yapılmalı. Neyi istediğimize karar vermeliyiz. Kısa, orta ve uzun vadede neler yapılmalı? Bunu belirleyerek buna göre adımlar atmalıyız. Konyaspor camiasını 1. Lig kesmez. Önümüzdeki sezon ilk olarak takımın Süper Lig’e çıkarılması ve orada kalıcı ve sistemli bir takım oluşturulması ilk öncelik olacağını düşünüyorum.
Güzel düşüncüler var. Konyaspor’un uzun yıllar sonra basketbolda Avrupa’ya gideceği, sürekli olarak Süper Lig’de yer alacak bir takım oluşturulması planlanıyor. Mevcut Konyaspor yönetimin vizyon ve bakışı ile bu hedeflerin çok da zor olmadığını düşünüyorum.
Konya’da gazeteci büyüklerimiz hem Kombassan Konyaspor efsanesini anlatır. Hatta gazetecilerin Avrupa maçları için deplasmana gittiği, taraftarların salona sığmadığı anlatılır. O günleri göremedik. 2007’de geldiğim Konya’da ilk kez basketbolda bu derecede heyecanlıyım.
KONYA’NIN DESTEĞİ ŞART!
Basketbolda gelirler çok kısıtlı. Bu yüzde önümüzdeki sezon çok güçlü bir isim ve forma sponsorlukları bulunmalı. Bu noktada Konyalı iş adamlarına büyük görev düşüyor. Sadece Konyaspor’un finanse edeceği bir kulübün kalıcı olacağını açıkçası düşünmüyorum. Belediyelerin de işin içine gireceği, Konyalı firmaların da destekleri ile ancak Konya’da basketbol kalıcı olabilir.
Altyapı desteği olmadan, sadece yabancı transferleri ile elde edilecek başarıdan hiç haz almam. Bir Banvit ve Tofaş neden olmayalım? Selçuklu Basket’in altyapısı da Konyaspor’a geçti. Konyaspor’un zaten altyapıda 2-3 yıldır bir yapılanması vardı. Konya’da ciddi bir altyapı potansiyeli var. Altyapı sabır ister. Birkaç yıl içinde Konyalı oyuncuların da yetişeceğini göreceğiz mutlaka. Konyalı çocukların, ‘Ben Konyaspor Basket’te’ oynayacağım hedefini oluşturmak lazım.
Futbol takımının saha sonuçları da basketbolu yakından ilgilendirecek. Aykut Kocaman’ın görevde kalması ile futboldaki istikrar, basketbolun geleceğine de olumlu yansıyacak.
Çok güzel bir maceraya başlıyoruz. Konya basketboluna hayırlı olur inşallah. Medya ve taraftar desteğini sonuna kadar vermeliyiz.
Burada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya da teşekkür ediyorum. Konya’da basketbolun yaşaması adına büyük hizmetleri ve destekleri oldu.
Çıkılan bu güzel yolda Allah utandırmasın inşallah.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.