Fatih Şeker

Fatih Şeker

Hayal kırıklığı!

Hayal kırıklığı!

Konyaspor Basket, büyük umutlarla başladığı sezonun ilk yarısını hayal kırıklığı ile kapattı. 2 sezondur yarı finallerde seride öne geçmemize rağmen bir türlü finale çıkamadık. O kritik maçları kazansaydık, Süper Lig’den çekilen takımların olmasıyla Konya basketbolu şu an en üst ligde yer alacaktı.

Bu sezon uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar iddialı bir oluşum oldu. Aslında sezona Aziz Bekir ile başlanacaktı. Hatta bütçe ve transfer planlamaları da başlandı ancak bir ‘el’ Boşnak hocayı görevden aldırdı. Gerçekten büyük ayıp yapıldı!

Nihat Mala ve Ozan Bulkaz ile 3 yıllık bir planlama yapılırken, bütçe çok olmasa da arttırıldı. Kaliteli bir kadro kuruldu. Bu ligin en tecrübeli, geçen sezon etkili performans sergileyen yerlileri transfer edildi. Yerli transferlerine kimse bir şey diyemez. Benim de alınmasını istediğim isimlerdi birçoğu ancak yabancı transferleri tam anlamıyla fiyasko oldu.

Wilbekin’in potansiyeli var. Belki Süper Lig’de 5 yabancılı sistemde katkı verebilir ama TBL’de yabancılara yüklenen ağır sorumluluklar karşısında ezildi. Bu yükü kaldıramadı ve beklenen performansın altında aldı. Mamak maçındaki hatası ise kabul edilemez! Rakibine yumruk atarak 4 maç ceza aldı.

Gelelim asıl fiyaskoya! Bahsettiğimiz isim tabii ki Shaquille Goodwin. Bundan birkaç yıl önce iyi performansları vardı. Buna kanarak son durumunu görmeden transfer yapıldı. Oysa oyuncu çok fazla kilo almış, eski atletikliğini kaybetmişti. Savunmada çok kötü değil ama hücumda bitiriciliği facia. Bu transfer için sezon başında şüphelerim vardı ve ‘beklemek biraz lazım’ dedim. Sezon başında sakatlık yaşadı, belki toparlar dedik ama olmadı.

Ozan Bulkaz’ın Süper Lig’de yabancı seçimlerini bahsetmeye gerek yok. Bu konuda kendisini ispatlamış, başarılı biri. Birçok yabancı, Uşak’tan sonra yüksek kontratlar aldı. Süper Lig’de yer edinen bir hoca. Ancak bu sefer olmadı. Ozan hoca, sezon başında yabancı seçimlerinde çok fazla iddialı konuştu. Sezon içinde belki de sözünü yememek için çok fazla sabır gösterdi. Özellikle de Goodwin’e.

Şampiyonluğa oynayan takımın yabancıları, ligin en kötü yabancı ikilisi. Final, Mamak ya da Balıkesir’de oynayan 2 yabancıyı Konyaspor’a koy, şu an ilk 3’teydik. Elbette sadece yabancılar değil, bazı yerliler de geçen sezonki performansının çok altında. Bunun yanında yaşanan şanssız sakatlıklar da üzücüydü.

Bunlar basketbolda var. Yabancıda hata yapılmasını anlayabilirim. Her takımda olabilir ancak oynanan basketbola ne diyeceğiz? Ligde bir oyun sistemi olmayan, tesadüfü oynayan bir takımız. Takım kimyası oluşturulamadı. Heyecanı olmayan, sıralaması belli olan ligin son maçını olmayan bir takım gibiydik.

****

İyi savunma yapan, coşkulu oynayan hiçbir takımı yenemedik. Deplasmanda birçok maçta ise erken havlu attık. 4 maçı son hücumlarda kaybettik. En acı yenilgiler de evimizdeki Fethiye ve Denizli maçlarında oldu. Burada koçun tercihleri de tartışıldı.

Bu kadronun yeri burası değil. En azından 11 ya da 12 galibiyette olmamız lazımdı. Tam anlamıyla hem oyun hem de sonuçlar olarak hayal kırıklığı oldu ilk yarı.

Devre arasında ne olur göreceğiz. Ozan Bulkaz’ın durumu tartışılmaya başlandı ancak yolları ayırmak kolay değil. Çünkü basketbolda çok nadir görünen bir durum sezon başında yaşandı ve 3 yıllık bir sözleşme imzalandı. İstifa etmeden göndermek 2,5 yıllık maaş+tazminat demek.

***

Kaybedilen bir şey yok ama direkt şampiyonluk artık çok zor. Üstelik ilk 2’de yer alan Fethiye ve Petkimspor ile deplasmanda oynayacaksın. Bu yüzden mümkün olduğu kadar ligi en üst sıralamada bitirip play-off’ta saha avantajını almak lazım.

İyi bir yabancı uzun, oyun sisteminin de değişmesiyle bu takım yeniden Süper Lig yolunda en iddialı takımlardan olabilir. Çünkü yerli kadrosu gerçekten iyi isimler. Üstelik Karşıyaka’dan kiralanan ve ilk maçta 6 üçlük atan Alp Karahan eklemesi de yapılmışken.

Bu sezon lig de çok enteresan. İyi yabancı seçimleri yapan takımlar, maçlarda da iyi mücadele edince çok enteresan bir tablo oluştu. Uzun yıllardır bu kadar heyecanlı, Süper Lig şansı çok fazla olan takımın olduğu sezon görmedim. Bugün 11 takım play-off potasında yer alıyor. Konyaspor Basket, bu görüntüsüyle play-off’a kesin kalır bile diyemiyorum!

Bu kadronun sorumluluğu çok büyük. Bu kadroyla bu sezon Süper Lig’e çıkılamazsa sezon sonunda kapanma tehlikesi de var. Konya’da basketbolu bitiren bir oluşum olarak tarihe geçmek istenmiyorsa ikinci yarıda bu tabloyu değiştirmek zorundalar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR