Fatih Şeker

Fatih Şeker

İçim acıyor

İçim acıyor

Torku Konyaspor Basketbol çok ama çok kötü bir dönemden geçiyor.

‘Düştüysek kalkarız’ demeyi beklerken kulüp kaderine terk edildi. Bazı çalışmalar yapıldı ama herkes 1,5 milyon borçtan ötürü geri adım attı.

Genel kurulda aday çıkmadı. Haziranın ortasına doğru yaklaştık ve kulübün henüz geleceği net değil. Mevcut yönetim artık ‘tamam’ dedi. Haklı yönleri var. Kimse senelerdir destek olmadı. Yalnız bırakıldılar. Bir yerden sonra bırakmaları normal.

Bu arada ligde birçok takım transferlere başlamış durumda. Konyaspor’da ise bırakın yeni sezon planlamasını devam edilip edilmeyeceği bile belli değil. Takım kurulsa ise bu saatten sonra önümüzdeki sezonu kaybettik diyebiliriz.

Sezon içinde yapılan yanlışları zaman zaman yazdık ve eleştirdik. Bazı çevreler ise rasyonel eleştirilerden uzak bilmeden atıp tutuyor. Hep yazdık çizdik. Aslında bu takım sezon başında düşmüştü. Bu kadroyla ligde kalınması büyük mucize olurdu. O yüzden destek vermeyenler sahip çıkmayanlar atıp, tutmasın.

Koskoca Konya şehri, bir takıma sahip çıkamıyor. Bundan Konyalıyım diyen herkes sorumludur. 1,5 milyon TL borç değil. Boşuna bahane aranmasın. Şehirde basketbol konusunda inanılmaz bir vurdumduymazlık var. Bu takımın düştüğünden bile habersiz olanlar var.

Konya’nın ilçesi kadar büyüklükte olan Uşak, Konya’ya basketbol konusunda ders veriyor. Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz’ın imza törenine şehrin tüm mülki amirleri ve yöneticileri katılıyor. Müthiş bir kenetlenme var. Takımlarına sahip çıkıyorlar. Gerçekten imrenmemek elde değil. Maalesef Konya basketbol konusunda bir Uşak hatta yarısı kadar değil. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Ciddi sponsorluk sorununun olduğu Konya’da bir babayiğit aranıyor. Bulunması zor değil. Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Konya’da bu çok zor olmasa gerek.

En iyi reklam spordur. Yapacağınız sponsorluk size kat ve kat geri dönecek. Konya’da basketbol sporu öldü ölecek durumda. Spor salonları var ama takım yok. Basketbola yatırım yok. Bir uyanış gerekiyor. Umarım çok geç kalmadan bu adımlar atılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR