Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

MHP’li hafta sonu

MHP’li hafta sonu

MHP hafta sonunu Konya’da “Evet” kampında geçirdi. Cuma gecesi Konya’ya gelen Genel Başkan Devlet Bahçeli Pazar günü sonunda Konya’dan ayrıldı.

Öncelikle cuma gecesi havaalanında karşılanan Devlet Bahçeli’yi karşılayanlar arasında Konya Valisi Yakup Canbolat da vardı. Vilayetini ziyarete gelen bir muhalefet partisi genel başkanını nezaket ve misafirperverlik göstererek havaalanında karşıladı.

Burada şöyle bir incelemeden de bahsetmek lazım. Öncelikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin politikaları MHP lehine her zaman sonuç vermiştir. Yani Genel Başkan Bahçeli genel başkanlığa geldiğinden bu yana MHP 2002 seçimleri dışında çok olumsuz bir sorun yaşamamıştır.

Bunları tek tek incelemeyeceğim ama en son olarak 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimler sonucunda başbakanlık görevi verilmesine rağmen hükümet kurmaya yanaşmaması her ne kadar AK Parti’ye koltuk değneği olmakla suçlansa da gelinen aşamada bu konuda haklı olduğu ortaya çıkmaktaydı.

Yani bilhassa 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan parti içi muhalefetin, bilhassa 15 Temmuz kalkışmasıyla birlikte sesinin kısılması da bu haklılığın karşısında olsa gerek.

Şimdi yine MHP’de başını Meral Akşener’in çektiği “Bahçeli’ye muhalefet” hareketinin bu sefer argümanı Konya oldu. Yani Konya’da MHP Genel Başkanı’nın boş salonda toplantı yaptığı, Meral Akşener toplantılarında ise yer bulunamadığı belirtilmeye başlandı.

Tabii muhalefetin yeniden sesinin çıkmaya başlamasının nedeninin MHP’nin “evet” verecek olması demek sanırım yanlış olmaz.

Ama ben inanıyorum ki Devlet Bahçeli her ne kadar başka türlü izah etse de yine de kafasında kendisini haklı çıkaracak bir neden bulunmaktadır.

Yani Devlet Bahçeli “Türklüğün bekası, Türkiye’nin bekası için evet” derken bu kelimeleri pek de yabana atmak doğru olmaz sanırım.

MHP’deki muhalefetlere gelince;  Konya’da MHP’ye büyük bir teveccüh vardı. Konya Valisinin karşılamasından tutun, sokaktaki insanın “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Konya’da olduğunu” bilmesine kadar büyük bir teveccüh oluşmuştur. Ve bu teveccüh hiçbir zaman, partiye bir muhalefet yapıp, bir ortadan çekilen, bir görünüp bir kaybolan parti içi muhalefet gibi olmamıştır.

Sayın Bahçeli’nin yaptığı basın toplantısında her ne kadar basın soru sormasa da benim tek merak ettiğim konunun; “Eğer Türkiye’nin bekası için evetse, eğer sandıktan hayır çıkarsa Türkiye’nin bekasının ne olacağı” olmuştur ama bunu da soramadık. Belki okuyan MHP yöneticilerinden biri cevaplar da o cevabı da buradan yazarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR