Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

MEDAŞ’tan 10.yıl kutlaması Emniyet Müdüründen tanışma

MEDAŞ’tan 10.yıl kutlaması Emniyet Müdüründen tanışma

MEDAŞ’tan 10.yıl kutlaması Emniyet Müdüründen tanışma

Geçtiğimiz hafta ile ilgili olarak Konya için önemli olayları dört başlıkta topladım. MEDAŞ’ın, kuruluşunun 10.yılı, çiçeği burnunda 3 aylık yeni İl Emniyet Müdürümüzün basınla tanışma kahvaltısı, Konyalı hemşerimiz Ahmet Davutoğlu’nun aylardır kurdu kuracak denilen partisini kurması ve ilçe kongrelerine başlayan CHP’de ilk ilçe kongresinin Selçuklu’da gerçekleştirilmesi, konuları sanırım bu haftayı Konya için kısaca özetliyor.

MEDAŞ 10 YIL ÖNCE KURULDU

Geçtiğimiz hafta MEDAŞ’ın 10.yıl kuruluş yemeğine katıldık. Devlet’in vatandaşın kullanacağı elektriği tedarik eden Türkiye Elektrik Kurumu’ndan sonra önce şirketleşti. Sonra da özelleşerek Alarko-Cengiz ortaklığının sahibi olmasından bu yana 10 yıl geçmiş bile. İlk başlarda vatandaş olarak alışık olmadığımız bir sistemle karşı karşıya olsak da zamanla bizler de bu sisteme alıştık. Aslında bu sisteme ihaleyi alan şirketler de çok alışık değillerdi ve o şirketler de zaman içerisinde yavaş yavaş alıştılar. Daha öncesine gitmeyeceğim ama bilhassa son bir sene de gerçekten MEDAŞ çok büyük yol kat etti.  Bir kere, vatandaştan, eskisi gibi şikayetler yok. Halkla İlişkiler mükemmel şekilde çalışıyor. Arayan her vatandaş muhakkak bir muhatap bulabiliyor. Bu, sanırım her şeyden önce vatandaş için çok büyük bir önem arz ediyor. Çevremize baktığımızda eskiden birçok kişiden duyduğumuz elektrik dağıtım şikayetlerini şimdilerde pek duymuyoruz. Daha çok elektrik faturalarında alınan haksız kalemler genelde şikayet konusu ama onunda malumunuz olduğu üzere MEDAŞ’la alakalı olmadığını artık sağır sultan bile duydu.  İşte geçen 10 yılı şöyle bir hatırlamak için bir program düzenlemiş MEDAŞ Konya yöneticileri, bir de yemek hazırlamışlar. Bu yemeğe de MEDAŞ’ı temsilen Alarko Holding CEO’su Ayhan Yavrucu ile Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz katıldılar. MEDAŞ Konya yöneticileri Genel Müdür Erol Uçmazbaş, Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran başta olmak üzere tüm Konya, Aksaray ve Karaman çalışanları da yemekte hazır bulundular. Ve bilhassa son 1 yıldır çok başarılı çalışmalar sergileyen MEDAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün kontrolünde Arif Cerav’ın idareciliğinde gerçekleştirilen gecede Yeşim İğnak Koçak,  Emre Kırkımcı ve tabii ki Nermin Karabıçak’ın çalışmaları ile ortaya güzel bir 10. yıl doğum günü kutlaması çıkmıştı. Bu arada bu geceden en önemli konuyu da söylemeden geçemeyeceğim; Alarko CEO’su Ayhan Yavrucu bu aşamaya gelmek için yaptıkları çalışmaları anlatırken “Bankalar güneşte şemsiye verir, yağmur yağınca o şemsiyeyi geri alır” dedi. Bence bu geceden alınabilecek en güzel vecize idi.

EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ BASINLA TANIŞTI

3 aylık çiçeği burnunda Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’la nihayet tanışma imkanı bulduk. Sayın Aydın Konya’ya geldiğinden bu yana yoğun bir biçimde Konya’nın sorunlarına eğilmiş durumda olduğu için çok fazla vakit bulup da Konya Basını ile bir araya gelememişti. Kendisi de bunun farkında olacak ki, Polisevi’nde Konya’daki basın kuruluşlarını davet ederek bir kahvaltıda ağırladı. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın hakkında çok fazla yorum yapabilme durumumuz yok. Görevde, daha çok yeni, Konya’daki sorunlarla ilgili gözle görülür bir değişim yaşamadık. Dolayısıyla zaman içerisinde muhakkak daha fazla etkilerini hissedeceğiz ve o zaman değerlendirmek daha kolay olacaktır. Ancak öncelikle böyle bir buluşma programı sanırım Konya’da emniyet müdürlüğü açısından çok alışık olunan bir durum değil. Yani tüm müdürlerin de hazır bulunduğu ve sorulu cevaplı bir basın buluşmasını son zamanlarda emniyet müdürleri arasında görmemiştik. Bu yönüyle çok olumlu geçtiğini söylemek sanırım mümkündür.

Daha önceki yazılarımda Konya’nın asayişiyle ilgili neler yapılması gerektiği konusundaki tavsiyelerimi zaten yazmıştım. Şimdi bundan sonraki süreçte yeni Emniyet Müdürü Aydın neler yapacak hep beraber takip edip, güzel yaptıkları konularda yanında olup hatalı gördüklerimizde de uyarılarımızı yapacağız. Tekrar Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’a “hoşgeldiniz” ve “başarılar” diyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR