Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya en iyisine layık

Konya en iyisine layık

Bence Konya şehir olarak en güzel günlerini ve hatta aylarını, yıllarını yaşıyor. Bunu kayıtlara geçirmek adına yazıyorum. Bundan sonraki süreçte bu tür bir uyumu bulabilmenin çok kolay olmayacağını düşünüyorum.

Şimdi bu yazımın açıklamasına belediyelerle başlarsam hemen birileri yine cahilce isim koyacaklar o nedenle belediyelerden başlamayacağım. Siyasi partilerden başlayacağım. Çok aklı başında, çalışkan, genç, dinamik bir CHP İl Başkanımız var; Barış Bektaş. Yine çok düzeyli, genç bir siyasetçi, İyi Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu. Konya iş, siyaset ve sağlık camiasının çok yakından tanıdığı DEVA Partisi İl Başkanı Seyit Karaca, yine çok değerli, dürüst ve onurlu kişiliğiyle bilinen Gelecek Partisi İl Başkanı, Hasan Ekici. Efendiliğiyle, saygı ve sevgisiyle MHP camiasını da toplayan isimlerden olan, MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan ve tabii ki Konya siyasetinin duayen isimlerinden, Konya’nın Hasan ağabeyi, Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı. İşte Konya siyaseti bu çerçevede dönüyor. (Tabii ki diğer partilerimiz de var atladıklarımızdan özür diliyorum ama bugün itibariyle 124 parti var hepsine yer verme şansım yok, daha kitlesel olanlara değinmek istedim.) Ve şöyle bir bakarsanız bu il başkanlarının her birinin Konya için yaptığı şeyler var, emekleri var. Ve bu başkanların kendi aralarında da müthiş bir uyum, saygı ve hürmet var. Bunu göremeyenler diğer illerdeki siyaset tarzlarını pek görmüyorlardır. Ve iddia ediyorum ki Konya için bu il başkanlarının bir araya gelmeleri hiç de zor değildir.

Sayın Valimiz Vahdettin Özkan sanırsınız ki Konyalı. O denli Konya’yı seven ve görevini de Devlet adına çok iyi yürüten bir vali. Emniyet Müdürümüz Engin Dinç belki çoğu kişi bilmiyor, gece gündüz demeden çalışan ve hem kendi personelinin hem de halkın gönlünü almış bir bürokrat. Ve inanıyorum ki son bir senedir gerek asayiş olaylarında gerek Konya’nın huzurundaki değişiklikleri herkes fark ediyordur.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük, İl Sağlık Müdürümüz Mehmet Koç, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin, İşkur Müdürümüz Emrah Keleş, SGK Müdürümüz Murat Mustafa Yavuz, Sanayi Teknoloji İl Müdürümüz Vehbi Konarılı ve burada yazamadığım onlarca bürokratımız, devlet adamımız o kadar candan, samimi ve çalışkanlar ki inanın birçok şehir böyle bir kadro için neler vermez…

Bu isimleri çoğaltmak mümkün. Milletvekilleri arasındaki iletişim, Rektörlerimizin uyumu ve çalışkanlığı, diğer kurum ve kuruluşlar arasındaki birliktelik. Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Esnaf Odaları, Sanayi Odası arasındaki beraberlik. Dernekler ve vakıflar arasındaki uyum vs. vs. vs.

Tabii ki de Konyalı Bakanlarımız; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, gururumuz Murat Kurum; her ne kadar pandemi sürecindeki yoğunluktan başını kaldıramasa da Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca Konya için Ankara’da resmen birer “kaleler”. Ankara’daki Konyalı bürokratlarımız Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan gibi onlarca Ankara’da kalbi “Konya” diye atan bürokratlarımız yüzümüzün akları.

Bu arada Konyaspor’umuzun değerli ve vizyonel başkanı Fatih Özgökçen’i de unutmamak lazım. Konya merkezdeki üç ilçenin değerli, dürüst ve samimi başkanları Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve “Şehrül Emin” ve bence buradaki bu birliktelik için çok büyük katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay.

İşte bu kadrolar Konya’mızın şu andaki vizyonunun da temsilcileri. Şimdi birileri “Konya’nın ne vizyonu var ki” gibi saçma sapan bir soru sormadan ben yazayım. Bakın, birkaç günlüğüne İstanbul gibi başka bir şehre ziyarete gidin. Sonra Konya’ya gelin aradaki farkı çok iyi göreceksiniz. Şehircilik bakımından ne İstanbul, ne İzmir, ne Samsun, ne Trabzon, ne Eskişehir değil, Konya örnektir. Gelelim vizyonuna; Sufi Sinema Festivali ardından Mistik Müzik Festivali, ardından Mevlana Anma Haftası; “Kısaca” kısa film festivali; Selçuklu Kongre Merkezi’nde, Mevlana Kültür Merkezi’nde tüm yıl hiç bitmeyen etkinlikler…

Diğer taraftan, Dünya Spor Başkenti Konya. Yani bu durum lafta falan değil. Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından 2022 Yılı Ödülleri Töreni’nde “2023 Dünya Spor Başkenti” ilan edildi. İslami Dayanışma Oyunları’nın yapılacağı yer de Konya. Peki, MÜSİAD tüm dünyadan 1500 civarında MÜSİAD yöneticilerini nerede topladı sizce? Evet doğru cevap Konya. Biliyorsunuzdur, Türk Devletleri Belediyeler Birliği Başkanı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay. Ha bu arada Dünya Belediyeler Birliği Başkanı da naçizane Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay.

İnanın yerim olsa daha da yazacağım ama son olarak şunu söyleyeyim; işte Konya iktidarıyla, muhalefetiyle, Konyaseverlerin bir araya geldiği bir dönemi yaşıyor. Ve de işte bu başarılar, bu vizyon bu şekilde gelişiyor. Ve Konya her şeyin en iyisine layık.

Dostlukla kalın.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR