Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Güneş yengeç burcunda yaza merhaba diyoruz

Güneş yengeç burcunda yaza merhaba diyoruz

21 Haziran 12:13 Güneş yengeç burcunda yolculuğuna başlayacak. Güneşin yengeç burcuna geçmesi ile yaza merhaba diyoruz. Zodyağın merhametli, koruyucu, besleyici duygusal çocukları iyi ki doğdunuz. Bir ay boyunca yengeç burçları doğum günlerini kutlayacak ve parlayacaklar.

Yengeç burcunun;

Elementi su, niteliği ise öncüdür. Yönetici gezegeni aydır. Anatomide göğüs ve mideyi temsil eder. Güvenlik, koruma kollama deyince aklımıza yengeç burcu gelir. Adeta bir kozmik annedir. Sevdiklerini beslemek, yedirmek içirmek yengeç burçlarının yaşam önceliğidir. Yönetici gezegeni ay olduğu için, ayda astrolojide dişi tarafımızı anneliği simgeler.

Zodyak burçlar kuşağında, doğum haritasında,4.evi temsil eder.4.ev ise, yuvamız, atalarımız, ailemiz, köklerimiz, vatan, milli değerler, gelenek ve görenekleri anlatır.

Yengeç burçları doğası gereği iyi bir empattır. Empati yeteneği çok gelişmiştir ve duyarlıdır.
Gölge yönünde ise, geçmişe saplanıp kalma, geçmişi bırakamama, duyguları yaşarken abartıya kaçıp duyguların içinde boğulabilir. Yine koruma içgüdüsü ile sevdiklerini çok fazla sahiplenip, aşırı fedakar olurken onları sıkıp kaçırabilir ve bunun sonucunda karşılığını alamadığı için kurban rolüne bürünüp bunalıma girebilir.

Yengeçlerin bir diğer özelliği ise, haksızlığa dayanamazlar. Çok zekidirler ve haksızlığın kokusunu alıp müdahale ederler. Hele ki sevdikleri söz konuysa.

Güneş yengeç burcunda iken, empati yeteneğimizi geliştirebiliriz. Sezgilerimiz on kaplan gücünde olabilir. Su olan yerlere seyahat etmek, denize girmek keyif verebilir. Geçmiş çok fazla gözümüzün önüne gelebilir. Mazi kalbimde yara moduna pek girmemekte fayda var. Ailemiz, köklerimiz daha çok ön planda olabilir.

Yengeç burcunun 14 derecesinde bir de Sirius yıldızımız vardır. Sirius göklerdeki parlak bir yıldızdır. Sirius yıldızı, Kur'an-ı Kerim'de şira yıldızı olarak geçer.

Bu sabit yıldız, şans, ilahi koruma ve mucizelerle alakalıdır. İlahi ve mistik bir anlamı vardır. Yani bu dönemde ilahi olarak, içsel olarak güzel şeyler yaşayabiliriz. Meditasyon dua, sakin bir zihin ve kelimeleri seçerek konuşmak bize fayda sağlayacaktır.

Güneşin yengece geçişi hepimize iyilik, şefkat, güzellikler, bol şifa, bolluk bereket ve güzel mucizeler getirsin. Kalbimizdeki sevgi yeşersin ve açığa çıksın.

Sevgi ve şifa ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR