Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Hafta başı yoğunluğu

Hafta başı yoğunluğu

Artık seçimde son dönemece gelindi ve haliyle de Konya siyaseti de oldukça hareketli. Hafta başı sabahı Ak Parti binasında Cumhur İttifakı’nın bir basın toplantısı vardı. Önceki toplantılardan farklı olarak bu sefer MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve çiçeği burnunda milletvekili Konur Alp Koçak da vardı. Ayrıca BBP ve YRP’nin il başkanları ve ayrıca YRP’den milletvekili seçilen Ali Yüksel de katıldı. Ev sahipliğini Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın yaptığı toplantıya tabii ki Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da katıldılar.

Ak Parti Meram, Selçuklu ve Karatay İlçe Başkanlarının yanı sıra Cumhur İttifakı’nın diğer partilerinin yöneticileri de katılanlar arasındaydı. Bunların dışında Ak Parti 28. Dönem milletvekilleri Tahir Akyürek, Ziya Altunyaldız, Mehmet Baykan, Latif Selvi ve Hakan Özer de hazır bulundular. Şimdi buraya kadar normal bir haber. Burada asıl ilginç ve önemli olan kısım şudur: Önceki dönem milletvekili olan bu sefer aday gösterilmeyen Hacı Ahmet Özdemir de oradaydı; aday gösterilip seçilemeyen Faruk Özçelik de, Armağan Güleç Korumaz da, Muhammed Zeren de oradalardı.

Birçok partinin tersine Ak Parti’de bu tutkunluk bence başarının da olumlu etmenlerinden biridir. Mesela CHP seçim çalışmalarında eski CHP milletvekillerinden birini gördünüz mü? Ya da eski SP’li milletvekillerinden birisinin Konya’daki seçimlerde Millet İttifakına destek verdiğini gördünüz mü? İsim vererek örneklemek istemiyorum ama kısaca şunu söyleyeyim “başarı tesadüf olmuyor”.

Toplantıdan önce Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’la ayaküstü bir sohbet ettik. Bilindiği üzere belediye başkanlarımız hafta sonu Hatay’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına katılmışlardı. Aynı zamanda Hatay’da Konya Belediyelerinin ve Konyalıların katkılarıyla depremin yaralarını saran şehir Konya olmuştu. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan da Konya’nın hakkını unutmamış ve Konya belediyelerimizi de takdir etmişti.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş gençlik yılları Zafer’de geçen ve tam da Konya’nın has çocuklarından biridir. Ve tüm Anadolu insanında olduğu gibi çalışkan, disiplinli olduğu gibi mütevazı ve duygusaldır da. Hatay’da konteynerleri gezerken vatandaşların “hakkınızı helal edin” demelerinden oldukça etkilenmiş, bunu anlattı. Kavuş “Vatandaşın elini sıkıyoruz o hakkınızı helal edin diyor. Bu bizim görevimiz asıl siz hakkınızı helal edin diyoruz. Ama halkımız böyle sağduyulu ve böyle mütevazı sanki Devlet’e yük olduğunu düşünüyor. Biz vatandaşın ne Devlete ne bizlere yük olmadığını, her türlü hizmetin hakları olduğunu anlattık” diye gözleri dolarak anlattı. İşte birlik, beraberlik, vefa, vicdan böyle bir şey.

Anadolu insanı, başına gelen sıkıntıdan dolayı yük olduğunu düşünürken, kendisinin yük olduğunu düşünen vatandaşa üzülen bir belediye başkanı, tam da Anadolu’dur işte.

Millet İttifakı İl Başkanları ziyareti

Hafta başında Millet İttifakı da boş durmadı. Ak Parti’nin basın toplantısının ardından Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, GP, Deva, SP ve DP il başkanları Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler. Tabii ki il başkanlarının bu ziyaretteki en önemli mesajı Millet İttifakı olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını göstermekti. Gerçi İyi Parti İl Başkanı yoktu ama zaten İyi Parti’nin bundan sonraki süreçte bu ittifakın neresinde olacağı konusu bir muamma.

CHP, hafta sonundaki seçimde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmak için çalışıyor. Başkan Bekir Yaman bu konuda çok umutlu olduklarını seçimi alacaklarını belirtiyor. Ne olursa olsun vatandaşın sağduyulu olduğunu, 20 yılda geldiğimiz aşamanın müsebbibinin Ak Parti ve Sayın Erdoğan olduğunu ve bunu vatandaşın da gayet iyi bildiğini o nedenle de değişim istediğini söyledi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet Arslan, Deva Partisi Kurucu İl Başkanı Seyit Karaca, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam ve DP İl Başkan Vekili Ali Çevik hep birlikte ülkenin kötü gidişatını değiştirmek için AK Parti’nin gitmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi gerektiğini söylediler. Ama tabii ki ilk turdaki heyecan ve coşku var mıydı bilmiyorum. Zaten İyi Parti seçim gündemini bırakmış ve ilçe teşkilatlarıyla istişare toplantılarına başlamış bile. Dolayısıyla İl Başkanı Kadir Ulusoy bu ziyarete de katılamadı.

Gelecek Partisi il başkanları Hasan Ekici’yi milletvekili yaptı. Meclis’te de 9-10 vekille temsil edilecek. Deva Partisi Konya’da zaten bir varlık gösteremediği gibi aynı zamanda 15 civarında bir milletvekiliyle Meclis’te temsil edilecek. Saadet Partisi Konya’da CHP ile birlikte en fazla sahada olan Millet İttifakı partisiydi. Karılığında onlar da 10 civarında bir vekille Meclis’e girdiler. DP zaten en şanslı parti Türkiye genelinde oyu da yok, teşkilatları var mı tartışılır, onun da 3 vekili var Meclis’te. Dolayısıyla bundan sonrası için 2.tura bakalım ne olacak?

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR