Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Festivaller ve ihanetler

Festivaller ve ihanetler

Sufi Sinema Festivali 16 Haziran’da başlıyor. Bununla ilgili bir basın toplantısı yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar 4 gün sürecek festival hakkında bilgiler verdi. Bu bilgileri gazetemizi takip edenler zaten okumuşlardır. Bunu tekrar etmeyeceğim. Ancak şunu belirteyim ki, bu tür organizasyonlar çok önemlidir. Aslında bunu elimizdeki bir şeyin değerini çok fazla bilmediğimize yorabiliriz. Mesela kişi taa Amerika’dan çıkar gelir ve Mevlana’yı ziyaret eder. Bu onun için çok önemli bir olaydır ve müthiş değerlidir. Ancak bizler Konya’da yaşayan insanlar olarak Mevlana’yı tabii ki değerli buluruz fakat çok da gereken ilgiyi göstermeyiz. Aynen buna benziyor bu festival durumu da…

Mesela Cannes Film Festivaline gitsek sanırım yıllarca onun “havasını” atarız. Ama Cannes’te yaşayan insanları düşünün her sene bu festivali orada yaşıyorlar onlar için rutin bir olay durumuna geliyor. Sufi Sinema Festivali de çok çok önemli bir festival olduğunu unutmayalım. Belki de bundan 3-5 yıl sonra bu festivale bilet bulmak bile imkansız hale gelecek. Ve bunu, bu duruma başta biz Konyalılar taşımalıyız. Hangi festivaller olursa olsun Konya’nın marka değerleri haline getirmeliyiz. Mistik Müzik Festivali nasıl ki Dünya’da kendi alanında bir marka haline gelmişse Sufi Sinema Festivalini de marka haline geleceği şimdiden aşikardır. Ve bunların her birini Mevlana Anma etkinlikleri bünyesinde bir bütün halinde değerlendirmeyi de unutmamak lazımdır. Şimdiden tüm emeği geçenlere Konya adına, Mevlana Hazretleri adına, ülke adına teşekkür etmek gerekir.

Festival deyince tabii ki Konyaspor’un 100.yıl kutlamalarını da atlamamak gerekir. Konyaspor’un 100. yıl ile ilgili düzenlediği galadan başlayarak yapılacak etkinliklerin ve etkinliklerinin içeriklerinin geçmiş senelere göre farklı olacağını görmüştük. Ve de gerçekten bu farklılığı bu kutlamalarda yaşıyoruz. Siyasetten uzak, her türde müziği Konyalılara dinleme şansını veren bir organizasyonla ortaya çıkıp, bu organizasyonları da eksiksiz yapıyor olmak Konyaspor yönetiminin ve başkan Fatih Özgökçen’in vizyonunun genişliğiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bu etkinlikler için de Konyaspor yönetimine teşekkür ediyorum.

Konya’da güzel şeyler oluyor ama Türkiye böyle değil maalesef. Terör örgütünün siyasi kanadı HDP’liler, teröristbaşı Öcalan’a destek için yürüyüş yapıyorlar. Kanunsuz yürüyüşü polis durdurmaya çalışırken de HDP vekillerinden birisi polise tokat atıyor. Bunu düşünebiliyor musunuz? Bu ülke vatandaşları şunu hayat boyunca unutmamalıdır: PKK ve türevleri terör örgütüdür. Ve de Kürt-Türk- Laz- Çerkez, ülkede yaşayan kim varsa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını öldürmüştür, katletmiştir. Ve adları ne olursa olsun bunlar teröristtir. Abdullah Öcalan da bu teröristlerin başıdır ve ölene kadar hapisten çıkamayacaktır. Bu teröristlere destek verenler de ancak ülkeye ihanet içerisinde olan, ipleri başkasının elinde olan kuklalardır. Bunlara Devlet kesinlikle müsamaha göstermemelidir. Görevini yapmakta olan o gencecik memurumuza tokat atan elin “kırılması” için ne gerekiyorsa yapmalıdır.

Bu arada Kuytulcular diye birileri de her ne hikmetse Konya’da ortalığı karıştırmaya çalışmaktadırlar. Bu konuda da vatandaşlarımız uyanık olmalıdır. Hele ki ülkemizde din kisvesi altına saklanarak yapılan eylemler sanki masummuş gibi görülmeye çalışılmaktadır ki en tehlikelisi de budur. Bunun tehlikesini de yakın zamanda 15 Temmuz'a bakanlar görebileceklerdir.

Ülkemiz vatandaşları bu tür kışkırtmalara, saldırılara, ihanetlere göz açtırmamalıdır. Devlet zaten gereğini yapar ancak vatandaşlarımız da uyanık olmalıdır.

Dostlukla kalın.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR