Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

En büyük dersi Devlet çıkarmalı

En büyük dersi Devlet çıkarmalı

En büyük dersi Devlet çıkarmalı

Hemşerimiz, Konyalı bir Sağlık Bakanımız var; Fahrettin Koca. Bu virüs salgını ile Devlet’i temsilen, Sağlık Bakanı olarak baştan beri o kadar iyi bir yönetim ortaya çıkardı ki, hangi partili olursa olsun, tüm vatandaşların gönlünü kazandı. Ve bu bakanın Konyalı olması da ayrıca göğsümüzü kabarttı ve gururlandırdı bizleri.

Aynı zamanda bir hemşerimiz daha var ki o da “84 milyonu doyuracak kapasiteye sahibiz” diyerek ülkede gündem oldu.

Yurdumuzun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk “Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki emeklerini, asri, iktisadi tedbirlerle azami haddine çıkarmalıyız. Köylülerin çalışmalarının netice ve semeresini kendi menfaati lehine azami haddine yükseltmek iktisadi siyasetimizin temel taşıdır. Onun için bir yandan çiftçinin emeğini arttıracak ve semereli kılacak bilgi, vasıta ve fenni aletlerin kullanma ve yapılmasına öte yandan onun çalışmalarının neticelerinden azami derecede faydalanmasını temin edecek iktisadi tedbirlerin alınmasına çalışmak lazımdır.” Demektedir.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da yaptığı açıklamada çiftçinin önemine değinirken, çiftçiler olarak 84 milyonu doyuracak kapasiteye sahip olduklarını da belirtti. Ama salgını tarladan uzak tutacak bir yol haritası çizilmesinin gerekliliğinin de altını çizdi.

Konya Şeker Yönetim Kurulu ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı olan Recep Konuk göreve geldiği günden bu yana gerek Konyalı çiftçiler, gerekse Türkiye’deki pancar üreticisi çiftçiler çok büyük gelişim içerisine girdiler. Bu gelişim ve değişimi hem biz Konyalılar olarak hem de tüm Türkiye’deki vatandaşlar olarak çok yakinen gördük ve şahit olduk.  TORKU markası bile bunun en güzel örneklerinden birini oluşturdu.

Konya Şeker, yerel sanayinin önü açılırsa ne kadar büyüyebileceğinin, yerel ekonominin kalkınmasında ne kadar büyük rol sahibi olabileceğinin, kısaca Türkiye’de çiftçiden bir sanayi yaratabileceğinin en büyük örneğidir. Dolayısıyla Devlet bu konuda bu gibi girişimlere kesinlikle destek olmalı ve de bu tür kriz anlarında ortaya çıkıp “84 milyonu doyurabilecek kapasiteye sahibiz” açıklamasını yapacak “babayiğitleri çoğaltmalıdır.

Bugün gelinen aşamada Konya Şeker, TORKU markasıyla tüm çiftçilere kendisini gayet net bir biçimde ispat etmiştir. Bunun dışında hayvan çiftlikleri, yem fabrikası, balıkçılık, tohum üretimi, fidan üretimi, zirai üretim, gübre ve toprak düzenleyicileriyle de çiftçilere desteklerini devam ettirmektedir.

Plastik üretimi ve de biyoetanol üretimi ile kimya alanında, Gıda ve Tarım Üniversitesi ve de Ar-Ge merkezleriyle eğitim alanında, Doğrudan marketleriyle, dönercisiyle, et, süt, ayran grubuyla satış alanında, çiftçinin daha önceleri hayal bile edemeyeceği bir atılımı Konya Şeker olarak gerçekleştirmiştir.

Ve yine en büyük yatırımlardan birisi olan ve ülkemize enerji alanında en büyük destek olabilecek sıvı karbondioksit ve kuru buz üretiminin yanı sıra Sivas Kangal Termik Santrali, Manisa Soma Termik Santrali, Çobanyıldızı Çumra Termik Santrali, Trijen Santral, Doğrudan Elektrik Enerjisi Toptan Satış ve Tedarik A.Ş.; enerji sektörlerinde Konya çiftçisinin ve Konya halkının gurur kaynaklarını olmaya devam etmektedir.

Yine ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğer milletimizin çoğunluğu çiftçi olmasaydı, bugün dünya yüzünde bulunmayacaktık” sözünü düşününce, şimdiki yöneticilerimizin de bu bilinci göz ardı etmemesi gerekliliğini hatırlatmak lazımdır.

İşte tüm bunları Konya çiftçisi başardı. Tüm bunları Konya Çiftçisi kendisine rehber seçtiği Recep Konuk’la başardı. Ve şimdi görev Devlet’tedir. Devlet, çiftçiye bir kat daha fazla sahip çıkmalıdır. Devlet, çiftçinin önünde hiçbir konuda engel olmamalı bilakis çiftçinin önünü açmalıdır. İşte o zaman ülkenin kalkınma ivmesinin ne kadar yükseleceğini hep beraber görebileceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR