Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Bozkır artık 'Bakmayacak'

Bozkır artık 'Bakmayacak'

Bozkır halkının yıllardır akıp giden milyonlarca metreküp suya bakması Sarıot Gölü Barajı'nın ihalesinin yapılması ile artık bölgede kalacak

 

Bozkır bölgemizi su yönünden ele alırsak akla gelen ilk düşünce, 'Su akar Bozkır bakar' ifadeleri geliyordu. Bunun nedeni ise Bozkır'ın hemen yanı başında bulunan ve bölgenin neredeyse tamamını sulayacak kapasite de olan Sarıot Gölü'nün barındırdığı suyun ortalama 150 milyon metreküp gibi büyük bir miktarının düdenler vasıtası ile yok olup gitmesi idi.

 

Bu kadar büyük bir öneme haiz suyun boşa akıp gitmesi karşısında çaresiz kalan Bozkır'ın bu kanayan yarasına merhem olacak adım nihayet atıldı ve sadece Bozkır'ı değil, Ahırlı, Yalıhüyük ilçeleri ve bağlı köylerinin tüm su ihtiyacını karşılayacak Sarıot Gölü Barajı'nın ihalesi yapıldı.

 

Yani artık bundan sonra Bozkır akıp giden suya bakmayacak işine gücüne bakacak!

 

Bu ihalenin gerçekleşmesinde emekleri geçen başta Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere bölge Milletvekillerimiz, DSİ Genel Müdürü hemşehrimiz Ali Rıza Diniz, Konya DSİ yetkilileri ve bu işin peşini yıllardır bırakmayan bu barajın yapılması ve 150 milyon metreküp suyun Bozkır'da kalması için çaba harcayan Mehmet Apan ve bölge sevdalısı Hacer Karahan kardeşimize de çok teşekkür ediyoruz.

 

Bu barajın yapılması her ne kadar Bozkır'ın bir yatırımı gibi görünse de büyük bir sevdalısı olduğum Ahırlı ilçemizin de yararına olacağı için benim için ayrı bir önem daha kazanıyor.

 

Şimdi barajın hayata geçmesi ile ne olacak?

 

Başta yukarda da ifade ettiğim gibi akıp giden milyonlarca metreküp su boşa akıp gitmeyecek.

 

Bozkırda yaşanan göç duracak. Topraklarımızın su ile buluşmasının ardından tarıma dayalı ekonomi de canlanacak.

 

Yıllardır su içinde olmasına rağmen susuzluk çeken tüm bölge yeniden hayat bulacak.

 

Peki, tüm bunların bir an evvel gerçekleşmesi için neler yapılmalı?

 

Başta bölge Milletvekillerimiz ve Bölge yerel idarecilerimiz olmak üzere 7'den 70'e herkes bu projeye sahip çıkmalı.

 

Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük ve tüm bölge sakinlerinin, yetkililerden beklediği tek şey Sarıot Gölü Barajı'nın bir an önce tamamlanmasına ve boşa akıp giden suyun bölgede kalması için başlatılan bu çalışmaya destek vermeleri ve peşini bırakmamaları.

 

Yine bölge halkının en büyük isteği ise Bozkır Çağlayan Göleti'nde olduğu gibi burada da yıllarca bekletilmemek ve oyalanmamak.

 

Bozkır ve Ahırlı ilçesinin bir sevdalısı olarak bu hizmete önder olan, elini taşın altına koyan herkesin yanında olmaya ve bu hayalin bir an önce gerçekleşmesi için yapılacak her türlü çalışmanın içinde yer almaya hazırım. Ayrıca bu çalışmanın kamuoyuna duyurulması ve gelişmelerin ortaya çıkması için her türlü açıklamaya da köşemiz açık.

 

Yeter ki bölgemiz kalkınsın, yeter ki bölge insanımız dışarıya göç etmesin. Yeter ki gençlerimiz evlenebilmek için gurbet ellerinde çalışmak zorunda kalmasın.

 

Tüm bunların gerçekleşmesi için de bir kez daha yineliyorum herkes ama herkes bölge için yapılacak olan her çalışmaya destek vermeli. Çünkü bozkır'lı olmak nasıl bir ayrıcalık ise Bozkır'ı sevmekte lafla değil hizmet etmekle olur.

 

Ve bu güzel hizmete önder olan herkesi bir kez daha yürekten kutluyor Sarıot Gölü Baraj ihalesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

Önümüzdeki hafta Allah nasip ederse Konya-Bozkır-Ahırlı arasını 75 Km'ye indiren Akören yolu ile ilgili çalışmaları kaleme alacağım.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR